ВРЋЕНИ КРОМПИР: Српско јело наших бака
Ово је традиционални српски специјалитет који је одличан оброк у време поста.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- бели кромпир 600 г
- црни лук 200 г
- парадајз 1 мањи
- пиринач 1 шољица
- бели лук 1 главица
- уље 100 мл
- со и бибер по укусу
- црвена зачинска паприка 1 кашичица
- листови свежег купуса неколико комада
Припрема:
Црни лук исеците на ребарца и динстајте на уљу. Док се лук динста, очистите кромпир и пажљиво га издубите ножем. Динстаном луку додајте сецкани парадајз, пиринач и кромпир који вам је остао од дубљења, тј. врћења. Динстајте све заједно још пет минута, додајте мало соли, бибера и црвене паприке. Филом напуните кромпир, поспите све ситно сецканим белим луком, налијте пажљиво водом или супом, прекријте листовима свежег купуса и ставите да се крчка на рингли око пола сата. Кромпир пребаците у рерну загрејану на 200 степени и пеците док кромпир не порумени. Послужите топло уз белолучене паприке или уз салату од краставаца.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ПОТКРИЖУ: Старо босанско јело, којем нико не може одолети (ВИДЕО)
01. 04. 2025. у 08:30

НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
29. 03. 2025. у 10:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)