НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА БАКИН КОЛАЧ: Тајна је у једном састојку који сви забораве да ставе у тесто

Новости онлајн

01. 06. 2025. у 11:00

СТАРИНСКИ рецепт за бакин колач који може да се једе у било које доба дана.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА БАКИН КОЛАЧ: Тајна је у једном састојку који сви забораве да ставе у тесто

Foto: Profimedia

Бакин колач, познат и као галета, је врста хрскавог колача, сличног кексу, који се пече у посебном двостраном грилу.

Састојци: 

* 250 гр масти

* 200 гр шећера
* три јаја
* једна шољица млека (100 мл)
* кора од лимуна (наранџе)
* 800 гр брашна
* један  прашак за пециво

Foto: Printskrin Youtube/ Marinina kuhinja / Marina's Kitchen

Припрема:

Умутити добро маст па додати шећер, јаја, млеко кору од лимуна и прашак за пециво и брашно. Уместити  тесто. Кидати лоптице и пећи у претходно подмашћеном калупу за галете на умереној ватри. 

Печење галета у калупу: загреје се једна страна, стави се по куглица теста на свако срце и одмах се окрене калуп са тестом  да се греје друга страна. После 7-8 секунди се провери како је печено , допече ако треба још и вади из калупа. Врло брзо иде. 

Наравно, да може исто тесто и у другим калупима само треба пробати. Овај још увек функционише и то на шпорету на плин. 

Може да се пече и на ребрастом тостеру!

Пријатно!

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара