СТАРИНСКО ЈЕЛО КОЈЕ И ДАНАС ОБОЖАВАМО: Печени кромпир са кобасицама
КЛАСИК домаће кухиње, доведен до савршенства да буде за свачији џеп и да је укусно пре свега!

Foto: Printskrin Youtube/Najbolji domaći recepti
Једноставно, заситно и враћа нас у детињство!
Састојци:
* Кромпир, 1 кг
* Кобасице, 400 г
* Маслиново уље, 2 кашике
* Со, 1 кашичица
* Црни бибер, 1/2 кашичице
* Димљена паприка, 1 кашичица
* Бели лук, 2 чена
* Свежи першун или млади лук, 2 кашике
Припрема:
Кромпир ољуштите и исецкајте на средње велике комаде. Ставите кромпир у велики лонац са сланом водом и кувајте док не омекша, али не сме бити превише кувано (око 10-15 минута). Оцедите кромпир и оставите да се мало прохлади.
Кобасице исецкајте на дебље колутове.
Загријте рерну на 200°Ц. У великој тепсији или плеху, помешајте кромпир и кобасице са маслиновим уљем, сољу, бибером, димљеном паприком и белим луком. Распоредите састојке равномерно и ставите плех у рерну. Пеците 20-25 минута или док кромпир не постане златно смеђи и хрскав, а кобасице лепо запечене. Током печења, повремено промешајте како би се све равномерно запекло.
Пријатно!
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

КАКО ДА НАПРАВИТЕ МЕД ОД МАСЛАЧКА: Рецепт за припрему је веома једноставан
26. 04. 2025. у 13:00

КО БИ РЕКАО ДА ЈЕ СА ПЕЧУРКАМА: Бургер без меса, сочан и неодољивог укуса
26. 04. 2025. у 10:00

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита
СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.
27. 06. 2025. у 16:50
Коментари (0)