УКУСАН ХЕЉДА РОЛАТ: Здрав доручак за који треба да одвојите само 10 минута (ФОТО/ВИДЕО)

25. 03. 2023. у 09:00

ЗА ХЕЉДА ролат вам не треба много времена

УКУСАН ХЕЉДА РОЛАТ: Здрав доручак за који треба да одвојите само 10 минута (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Инстаграм/ куварице_мање_збори

У дану који тако брзо прође мало нам времена остаје за припрему хране. Поступак припреме овог хељда ролата траје кратко. Одвојите десетак минута за припрему, а остатак времена препуститие рерни. Одличне за доручак, а можете их понети и на посао. 

На инстаграм профилу Куварице_мање_збори можете наћи одличне рецепте, а ми смо се овог јутра одлучили за следећи:

Хељда ролат - састојци:

500 гр кора за питу
300 гр сира
400 гр печурки
1/2 празилука
1 чаша (чаша од 2дцл) јогурта
1 чаша уља
1 чаша хељдиног брашна.
4 јаја
1 прашак за пециво

Хељда ролат - припрема:

Умутите јаја додајте јогурт, уље, брашно помешано са прашком за пециво и оставите са стране јер том смесом премазујете коре.

Празилук исецкајте и пржите на мало уља, убаците печурке и пржите док течност не испари затим додајте со, бибер...

Кад се печурке охладе помешајте их са сиром. Одвојите по 3 коре. Сваку кору премажите са смесом од јаја и на трећу кору коју сте премазали ставите фил печурака.

Крајеве кора пресавијете ка унутра и уролате у ролат. Поступак понављате док имате материјала, ако вам остане смеса којом сте премазивали коре, премажете је и преко пите на крају. Пеците све на 200 степени док не порумени.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.

23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: Никада нисам био срећнији, осим можда као дете

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"

ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.

23. 02. 2025. у 11:28

Коментари (0)

МОРАЈУ ДА ПРИЧАЈУ СРПСКИ! ЈА МОГУ ДА ПОБЕГНЕМ, АЛИ НАТАЛИЈА... Никола Јокић о жени, деци, приватном животу