УКУСАН ХЕЉДА РОЛАТ: Здрав доручак за који треба да одвојите само 10 минута (ФОТО/ВИДЕО)
ЗА ХЕЉДА ролат вам не треба много времена
У дану који тако брзо прође мало нам времена остаје за припрему хране. Поступак припреме овог хељда ролата траје кратко. Одвојите десетак минута за припрему, а остатак времена препуститие рерни. Одличне за доручак, а можете их понети и на посао.
На инстаграм профилу Куварице_мање_збори можете наћи одличне рецепте, а ми смо се овог јутра одлучили за следећи:
Хељда ролат - састојци:
500 гр кора за питу
300 гр сира
400 гр печурки
1/2 празилука
1 чаша (чаша од 2дцл) јогурта
1 чаша уља
1 чаша хељдиног брашна.
4 јаја
1 прашак за пециво
Хељда ролат - припрема:
Умутите јаја додајте јогурт, уље, брашно помешано са прашком за пециво и оставите са стране јер том смесом премазујете коре.
Празилук исецкајте и пржите на мало уља, убаците печурке и пржите док течност не испари затим додајте со, бибер...
Кад се печурке охладе помешајте их са сиром. Одвојите по 3 коре. Сваку кору премажите са смесом од јаја и на трећу кору коју сте премазали ставите фил печурака.
Крајеве кора пресавијете ка унутра и уролате у ролат. Поступак понављате док имате материјала, ако вам остане смеса којом сте премазивали коре, премажете је и преко пите на крају. Пеците све на 200 степени док не порумени.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 15:00
УЗ ОВАЈ РЕЦЕПТ НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ: Умесите најукуснију погачу (ВИДЕО)
12. 03. 2023. у 15:00
ВРЕДИ ПРОБАТИ: Данас припремамо домаћу саламу шункарицу (ФОТО/ВИДЕО)
11. 03. 2023. у 18:30
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)