ЗДРАВА ПИЦА: Савршена вечера за сваку прилику!

ПОСНА ПИЦА је савршен предлог када вам треба брза вечера.

ЗДРАВА ПИЦА: Савршена вечера за сваку прилику!

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 тесто за пицу
  • 100 гр печурки (по избору)
  • 1 зрео парадајз
  • 2-3 зелене паприке
  • главица црног лука
  • кашика рузмарина
  • мало нане
  • 1 чешањ белог лука
  • 1 шоља сока од парадајза
  • мало љуте паприке (по жељи)
  • мало уља

Тесто за пицу

Састојци: 3,5 шоље брашна, 3 кашике уља, 9г сувог квасца или 60г свежег, 1 шоља млаке воде, пола кашичице шећера, 1 кашичица соли.

Припрема: Квасац растворити у чаши млаке воде, сипати мало шећера и промешати. Оставите га надође. У чинију сипајте брашно, у средину налијте надошли квасац, мало соли и уља.

Месити док се маса не уједначи, а потом на дасци, уз постепено додавање брашна, умесити тесто, лоптасто га обликовати, прекрити салветом и сачекати 60 минута, да се маса удвостручи.

Тесто премесити и оставити поново да нарасте, а затим ра развити оклагијом, да буде жељеног облика и дебљине за пицу.

Фил за тесто

Тесто кружно развући и премазати уљем, премазати сосом од парадајза, па ређати редом, парађз исечен на колутове, лук исечен на колутове и паприку, исецкан бели лук и зачине, печурке исечене на листиће.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ПОКАЗАО ЈЕ НЕПОШТОВАЊЕ: Легенда Јувентуса критиковала Влаховића (ВИДЕО)