ЗДРАВА ПИЦА: Савршена вечера за сваку прилику!
ПОСНА ПИЦА је савршен предлог када вам треба брза вечера.
Састојци:
- 1 тесто за пицу
- 100 гр печурки (по избору)
- 1 зрео парадајз
- 2-3 зелене паприке
- главица црног лука
- кашика рузмарина
- мало нане
- 1 чешањ белог лука
- 1 шоља сока од парадајза
- мало љуте паприке (по жељи)
- мало уља
Тесто за пицу
Састојци: 3,5 шоље брашна, 3 кашике уља, 9г сувог квасца или 60г свежег, 1 шоља млаке воде, пола кашичице шећера, 1 кашичица соли.
Припрема: Квасац растворити у чаши млаке воде, сипати мало шећера и промешати. Оставите га надође. У чинију сипајте брашно, у средину налијте надошли квасац, мало соли и уља.
Месити док се маса не уједначи, а потом на дасци, уз постепено додавање брашна, умесити тесто, лоптасто га обликовати, прекрити салветом и сачекати 60 минута, да се маса удвостручи.
Тесто премесити и оставити поново да нарасте, а затим ра развити оклагијом, да буде жељеног облика и дебљине за пицу.
Фил за тесто
Тесто кружно развући и премазати уљем, премазати сосом од парадајза, па ређати редом, парађз исечен на колутове, лук исечен на колутове и паприку, исецкан бели лук и зачине, печурке исечене на листиће.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕКАДА НЕ УСПЕВА НИ НАЈИСКУСНИЈИМ ДОМАЋИЦАМА: Како да направите најукуснији ГРИЗ - ово је идеална количина састојака
29. 04. 2023. у 17:26 >> 17:31
"ПИЦА ИНФЛАЦИЈА" ДИВЉА У ИТАЛИЈИ: Због скока цена Италијани остају гладни?
20. 04. 2023. у 09:26
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)