ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Novosti online

17. 06. 2023. у 17:21

ТОКОМ поста највећи проблем је осмислити посни доручак, зато вам доносимо идеју за манастирску погачу

ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Foto: Yоутубе принтсцреен/ Кухиња Валентина Машковић

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - састојци за тесто:

500-600грама брашна

2 мале кашичице соли
1 кашичица шећера
25гр квасца
50 мл уља
300мл воде

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - састојци за фил:

4-5 шаргарепе
1/2 свеж купус
2 паприке
200 мл соса од парадајза
мало уља и зачина

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - припрема теста:

Од брашна, соли, шећера, квасца и воде умесите глатко тесто које ћете поделити на 2 једнака дела. Оставите да одстоји па онда разваљајте у плех и филујте.

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - фил:

Правите тако што изрендате шаргарепу, ситно исецкате купус и паприке пропржите на уљу и додате парадајз сос. Пуните тесто и боцкате га по врху, премажете уљем и печете на 200 степени око пола сата до 40 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

Коментари (0)

СРБИН МУ ПРОМЕНИО ЖИВОТ! Новак Ђоковић је изговорио само седам речи и Ник Кирјос од тада више није исти човек