ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

17. 06. 2023. у 17:21

ТОКОМ поста највећи проблем је осмислити посни доручак, зато вам доносимо идеју за манастирску погачу

ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Foto: Yоутубе принтсцреен/ Кухиња Валентина Машковић

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - састојци за тесто:

500-600грама брашна

2 мале кашичице соли
1 кашичица шећера
25гр квасца
50 мл уља
300мл воде

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - састојци за фил:

4-5 шаргарепе
1/2 свеж купус
2 паприке
200 мл соса од парадајза
мало уља и зачина

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - припрема теста:

Од брашна, соли, шећера, квасца и воде умесите глатко тесто које ћете поделити на 2 једнака дела. Оставите да одстоји па онда разваљајте у плех и филујте.

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - фил:

Правите тако што изрендате шаргарепу, ситно исецкате купус и паприке пропржите на уљу и додате парадајз сос. Пуните тесто и боцкате га по врху, премажете уљем и печете на 200 степени око пола сата до 40 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

ПОРУКА СЕВЕРНОКОРЕЈСКИМ ВОЈНИЦИМА У РУСИЈИ: Ево шта им је поручио Ким Џонг Ун

ПОРУКА СЕВЕРНОКОРЕЈСКИМ ВОЈНИЦИМА У РУСИЈИ: Ево шта им је поручио Ким Џонг Ун

ЛИДЕР Северне Кореје Ким Џонг Ун изразио је захвалност трупама које су распоређене да се боре за Русију у рату против Украјине и охрабрио их у тексту који је изгледа била његова новогодишња порука војницима, наводи се у извештају "Вашингтон поста".

20. 01. 2025. у 10:59

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

АЛЕКСА АВРАМОВИЋ ИЗБАЦИО СВОГ ТРЕНЕРА! Невиђен хаос у Русији