ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак

Novosti online

16. 08. 2023. у 12:00

ДАНАС правимо најфиније меко пециво које сем што је лагано и једноставно за припрему, пуњено је пица надевом, тако да је идеално за сваку прилику - било да је рођендан или било које друго окупљање, па чак само и вечеру.

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Састојци за тесто:

  • 750 г меког брашна
  • 200 мл млека
  • 30 г свежег или 7-8 г сувог квасца
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика соли
  • 250 мл воде
  • 100 мл уља

Надев:

  • 300-350 г шунке, шункарице, пица шунке, тост нареска или било које друге саламе по вашем избору
  • 100-150 г било којег тврдог сира
  • кечап, парадајз, или шта ви користите за припрему пице
  • 1 кашичица или више оригана

Још:

  • 1 жуманце,
  • 1 кашика млека,
  • на врх кашичице црвене паприке или кечапа

(Јутјуб)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници