ПОГАЧА ПУЊЕНА ПУТЕРОМ И ПАВЛАКОМ: Веома је мекана, а укуснија је од било које из пекаре
Мекана погача са путером и павлаком има неодољив укус. Идеалан је избор за све оброке, а деца ће је обожавати. Веома једноставно се припрема, а изгледа божанствено.
Састојци:
- 600 г брашна
- 8 г сувог квасца
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 2 кашичице соли
- 300 мл млека
- 200 г павлаке
- 1 кашичица шећера
- 100 г путера
- жуманце за премазивање
- мак за посипање
Припрема:
У посуду ставити млеко, квасац и шећер па промешати и оставитии да одстоји пет минута. Након тога додати јаје, уље и постепено уз мешање додавати брашно. Сипати со и месити тесто. Тесто оставити да нарасте, око 15 минута. Поделити тесто на четири дела и обликовати у лопте. Узети прву лопту и развући је оклагијом, а затим премазати путером и склонити са стране. Развући другу лопту и ставити је преко прве, а затим премазати павлаком у дебљем слоју. Развући и трећу лопту, па ставити преко већ сложених и развучених, па премазати путером. Затим развући четврту, последњу лопту и ставити преко осталих и лепо је спојити са првим слојем, да би се затворио фил.
Ставити погачу у тепсију, а затим ножем формирати звезду (не притискати ножем скроз до краја). Погачу премазати жуманцетом и посути маком. Ставити да се пече на 200 степени, око 30 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)