ТУРСКА ПИТА ОД ХЛЕБА КОЈА СЕ ПРАВИ У ЈЕДНОМ СУДУ: Савршена вечера од намирница које имате у фрижидеру
Турска пита од хлеба је савршена вечера из једне посуде коју би, при посети овој оријенталној земљи, било грех не пробати.
Састојци:
- 1/2 белог хлеба
- 200 мл млека
- 200 г киселе павлаке
- 5 јаја
- 150 г гауда сира
- 200 г куване шунке
- 2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- свежањ свежег босиљка
Припрема:
Исеците хлеб на коцкице величине отприлике два центиметра па га ставите у дубоку посуду и прелијте млеком како би омекшао.
Исецкајте кувану шунку на ситне комадиће и нарендајте 150 грама гауде. У дубљој посуди сједините јаја, киселу павлаку, со и бибер, па све заједно добро промешајте. Додајте кувану шунку и гауду па још једном промешајте састојке.
Припремљени надев сједините с хлебом и млеком па мешајте док се састојци не повежу. Смесу ставите у плех за печење па додајте преосталих 50 грама гауде и пеците питу 30 минута на 200 степени.
Исецкајте босиљак и поспите га преко пите, причекајте да се охлади и уживајте у својој турској посластици од које ће мирисати цела кухиња.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)