ТУРСКА ПИТА ОД ХЛЕБА КОЈА СЕ ПРАВИ У ЈЕДНОМ СУДУ: Савршена вечера од намирница које имате у фрижидеру

04. 09. 2023. у 11:44

Турска пита од хлеба је савршена вечера из једне посуде коју би, при посети овој оријенталној земљи, било грех не пробати.

ТУРСКА ПИТА ОД ХЛЕБА КОЈА СЕ ПРАВИ У ЈЕДНОМ СУДУ: Савршена вечера од намирница које имате у фрижидеру

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 1/2 белог хлеба
  • 200 мл млека
  • 200 г киселе павлаке
  • 5 јаја
  • 150 г гауда сира
  • 200 г куване шунке
  • 2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • свежањ свежег босиљка

Припрема:

Исеците хлеб на коцкице величине отприлике два центиметра па га ставите у дубоку посуду и прелијте млеком како би омекшао.

Исецкајте кувану шунку на ситне комадиће и нарендајте 150 грама гауде. У дубљој посуди сједините јаја, киселу павлаку, со и бибер, па све заједно добро промешајте. Додајте кувану шунку и гауду па још једном промешајте састојке.

Припремљени надев сједините с хлебом и млеком па мешајте док се састојци не повежу. Смесу ставите у плех за печење па додајте преосталих 50 грама гауде и пеците питу 30 минута на 200 степени.

Исецкајте босиљак и поспите га преко пите, причекајте да се охлади и уживајте у својој турској посластици од које ће мирисати цела кухиња.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви