ЗАЛИВЕНА ПИТА: Ручак којем не може да одоли ни млади ни стари
Пита са младим луком и сиром је издашна и преукусна - савршена за један калоричан оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/Летина кухиња
Потребно за тесто:
- 500 грама брашна
- 1 прашак за пециво
- Со
- 75 мл уља
- 200 мл млека
- 2 јаја
Фил:
- 2 јаја
- 200 грама тврдог сира
- 200 грама ситног сира
- со
- млади лук
- 100 мл растопљеног путера
За заливање:
- 200 мл млека
Припрема: Направите тесто од брашна, млека, прашка за пециво и јаја. Када умесите тесто разваљајте на 3 јуфке, сваку јуфку развијте у ролат па исеците на мање лоптице. Оставите да се тесто одмори око 10 минута. Потом сваку лоптицу развијте што тање и наслажите преко оних претходних.
Фил направите тако што ћете тврди стир да изрендате, а потом му додате ситни сир, јаја, млади лук, со и зачин по жељи.
У подмазан плех ставите прво тесто, а потом маслац, па фил, па тесто, па маслац, па фил па тесто. Исеците питу на коцке и пеците је на 180 степени Целзијуса око 45 минута. Извадите је из рерне, залијте млеком па вратите у рерну на око 15 минута.
Уживајте.
(Курир Стил)

ОВАЈ ЧОВЕК ИЗ МУП-А ДАВАО ЛАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЗВУЧНОМ ТОПУ: Вучић открио како је у последњи час спречен државни удар 15. марта
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је синоћ гостујући у емисији "Хит Твит" да у последњих 11 месеци није искључиво проблем био у новцу споља или изнутра, већ у томе што су све наше вредности нападнуте, али и све државне институције које су, како је истакао, разорене.
06. 10. 2025. у 09:46

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕЉКОВА ОБЈАВА О РАЗВОДУ: Највећи ударац за дете
ВЕЉКО и Богдана Ражнатовић годинама су у складном браку у ком су добили три сина, а сада је он објавио снимак у ком се говори о разводу.
05. 10. 2025. у 17:34
Коментари (0)