СТАРИНСКА ЛЕЊА ПИТА С ЈАБУКАМА: Најбољи колач свих времена, успева чак и неискусним домаћицама
Доносимо вам једноставан рецепт за старинску лењу питу која успева чак и несикусним домаћицама. Лења пита је један од омиљених старинских колача који се веома једноставно прави, а такође је и јефтин, с обзиром да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.
Састојци:
- 400 г брашна
- 200 г масти
- 170 г шећера
- 2 јаја
- 6 кашика млека
- 1 кашика соде бикарбоне
За фил:
- 1 кг киселих јабука
- 4 кашике гриза
- 1/2 кесице цимета
- 150 г шећера
- За посипање:
- Шећер у праху
Припрема:
Брашно и маст ставите у дубљу посуду и длановима трљајте да постане крупичасто. Додајте шећер, 1 јаје, 1 жуманце, млеко и соду бикарбону, па умесите. Ставите га у фрижидер на једно 1/2 сата. Затим га поделите на два дела. Један део разваљајте на побрашњеној дасци и пребаците у намашћен и побрашњен плех. Затим ставите надев од нарибаних јабука, поспите гризом, циметом и шећером. Одозго ставите други део разваљаног теста. Премажите беланцем и пеците на средњој температури око 40 мин. Посути шећером у праху и исећћи на коцке, пише цоолинарика.цом.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)