КАКО ДА НАПРАВИТЕ НАЈМЕКШУ ШТРУДЛУ? Уз овај рецепт постаћете стручњак за дизано тесто, а успева из прве
Да би штрудла била укусна и мекана веома је вазно да знате да замесите добро тесто.

Foto: Jutjub printskrin/ SOS Kitchen
Састојци:
За тесто:
- пола коцке квасца
- 300 мл топлог млека
- 100 г шећера
- 600 г глатког брашна
- 100 г свињске масти
- 1 јаје
Фил од ораха:
- 200 г млевених ораха
- 100 мл врућег млека
- 50 г шећера
Припрема:
У млако млеко измрвите квасац и додајте шећер. Оставите 10 минута да се запени. Додајте га у брашно помешано с осталим састојцима и замесите тесто. Поделите тесто на 4 лоптице па их покријте чистом кухињском крпом да се диже док правите фил. За фил помешајте све састојке. Сваку лоптицу теста разваљајте у правоугаони облик пола центиметра дебљине. Премажите филом, па тесто заролајте у облик штрудле. Ставите готове штрудле на плех обложен пек папиром. Направите мало размак између јер ће порасти током печења. Покријте их крпом и оставите да се дижу око сат времена пре печења. Пеку се у загрејаној рерни на 180 степени око 45 минута.
Препоручујемо

УМРО СРПСКИ ПЕВАЧ: Прославио се у познатом такмичењу
ДАНАС је преминуо певач Бранислав Банда, чувени поштар из такмичења „Никад није касно“.
21. 05. 2025. у 16:24

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)
РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).
18. 05. 2025. у 09:54

ДАЛИБОР ЈЕ НАЈВИШИ ЧОВЕК У СРБИЈИ: Стопало му дуго скоро пола метра, а ево колико је он висок (ФОТО/ВИДЕО)
НАЈВИШИ човека Србије Далибор Мицић постаје све познатије име света филма и маркетинга.
20. 05. 2025. у 13:28
Коментари (0)