РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остаје свеж и мекан - може да вам послужи и као оброк
РЕЦЕПТ за хлеб од тиквица одличан је и за оне људи који желе да поведу рачуна о килажи, али и за оне што воле да пробају разне специјалитете.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ivana Lalicki
Одлично се комбинује са другим намирницама.
Идеалан је за доручак или вечеру, послужите га уз јогурт или неки леп сир.
Припрема:
1. Тиквицу исећи на колутове, посолити и оставити да испусти течност. Ставити у блендер, додати јаје и самлети у пире.
2. У млаку воду ставити квасац, шећер и кашику брашна, промешати и поклопити, да квасац нарасте.
3. У ванглицу сипати брашно, со, овсене пахуљице и уље, додати пире од тиквице и нарасли квасац и замесити тесто (биће меко и мало лепљиво). Оставити да се удвостручи.
4. Тесто ставити на побрашњену радну површину, премесити га и ставити у калуп, покрити и оставити да још мало нарасте. Пећи од 30 до 35 минута на 180 степени.
5. Печен хлеб извадити из калупа, покрити крпом и оставити да се пре служења охлади.
(Стил)
Препоручујемо

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)