РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остаје свеж и мекан - може да вам послужи и као оброк
РЕЦЕПТ за хлеб од тиквица одличан је и за оне људи који желе да поведу рачуна о килажи, али и за оне што воле да пробају разне специјалитете.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ivana Lalicki
Одлично се комбинује са другим намирницама.
Идеалан је за доручак или вечеру, послужите га уз јогурт или неки леп сир.
Припрема:
1. Тиквицу исећи на колутове, посолити и оставити да испусти течност. Ставити у блендер, додати јаје и самлети у пире.
2. У млаку воду ставити квасац, шећер и кашику брашна, промешати и поклопити, да квасац нарасте.
3. У ванглицу сипати брашно, со, овсене пахуљице и уље, додати пире од тиквице и нарасли квасац и замесити тесто (биће меко и мало лепљиво). Оставити да се удвостручи.
4. Тесто ставити на побрашњену радну површину, премесити га и ставити у калуп, покрити и оставити да још мало нарасте. Пећи од 30 до 35 минута на 180 степени.
5. Печен хлеб извадити из калупа, покрити крпом и оставити да се пре служења охлади.
(Стил)
Препоручујемо

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

ТРАМП ОТКРИО КОЛИКО ЉУДИ НЕДЕЉНО ГИНЕ У УКРАЈИНИ: "Путин убија много украјинских војника"
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да је незадовољан понашањем руског председника Владимира Путина и навео да разматра нове санкције против Русије.
08. 07. 2025. у 20:36

СКАНДАЛ! ПЛЕНКОВИЋ О УСТАШКОМ КОНЦЕРТУ ТОМПСОНА: "Поносни смо, једино он може да окупи пола милиона"
ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић одржао је конференцију за медије након седнице Председништва Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). Главна тема била је концерт Марка Перковића Томпсона на Хиподрому и усташка иконографија која се тамо могла видети, али и чути.
07. 07. 2025. у 18:33

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)