ПИТА СА СИРОМ И СМОКВАМА. Неодољив спој укуса

24. 09. 2023. у 19:16

На пијацама има смокава са зеленом и тамнољубичастом кожицом, а обе су слатке као мед. Не пропустите сезону да са свежим смоквама испечете фине колаче

ПИТА СА СИРОМ И СМОКВАМА. Неодољив спој укуса

Foto: SuperRecepti RS

Састојци

ЗА ТЕСТО:

  • оштро брашно 200 г
  • шећер 90 г
  • маслац 110 г
  • жуманце 2
  • арома ваниле 1 кашичица
  • вода 2 кашике
  • со 1/4 кашичице

ЗА ФИЛ:

  • бадем 100 г
  • шећер 75 г
  • маслац 60 г
  • беланце 2
  • смокве десетак свежих

Како припремити

Помешајте брашно, шећер и со, додајте комадиће маслаца и измрвите. Умешајте жуманца, ванилу и воду, па све добро сједините. Охладите тесто у фрижидеру. Растањите тесто у калупу и вратите у фрижидер. Умутите бадеме, шећер, маслац и беланца док не добијете компактан крем. Премажите тесто кремом, одозго сложите исечене смокве и пеците око пола сата на 200 степени.

(рецепти.зена.блиц)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

                                                     

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (1)

ШПАНИЈА И ЕНГЛЕСКА У ШОКУ: Пеп Гвардиола се развео, а тридесет година су он и његова љубав живота били заједно!