Е, ОВО СТВАРНО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пикантни кукурузни хлеб, заиста божанственог укуса
ОВАЈ хлеб је толико укусан да ћете га смазати у рекордном року, а додаци у њему су сасвим довољни да га једете самостално с јогуртом.
Потребно:
* 2 јајета
* 4 дл јогурта
* 60 г маслаца
* 300 г кукурузног брашна
* 100 г пшеничног брашна
* 1 прашак за пециво
* 2 кашичице соли
* 2 љуте папричице
* 150 г црног лука
* 200 г кукуруза шећерца
* 100 г пармезана
Припрема:
1. У већој здели умутите јаја, па умешајте јогурт и растопљени маслац. Додајте брашно, прашак за пециво и посолите.
2. Љутим папричицама одстраните семенке и ситно их насецкајте, а лук изрендајте и продинстајте на мало масноће. Све то додајте наведеним намирницама заједно с кукурузом и наренданим пармезаном. Све добро промешајте да добијете глатко тесто, добро га израдите и ставите у намашћену и брашном посуту тепсију.
3. Хлеб пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 45 минута.
4. Након печења га оставите да прекривен крпом одстоји у тепсији око 10 минута, а затим га извадите и послужите кад се охлади.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)