ПРИПРЕМА СЕ СУПЕР БРЗО: Тортиља од кромпира, лагана је и изузетно богата сиром
ТОРТИЉА од кромпира може да се једе уз сухомеснато, да се послужи уз ручак, уз потаж или да се једе сама.

Фото Shutterstock
Тортиља од кромпира није скупа, јер се прави од само пар састојака, једино што ћете морати да је печете у рерни.
Састојци:
* 370 г куваног кромпира
* 325 мл воде
* 200 г брашна
* 60 г ренданог пармезана
* 1 кашичица соли
* 50 мл екстра девичанског маслиновог уља
* мало рузмарина
Рецепт за тортиљу од кромпира:
Корак 1:
Нарендајте кромпир
За тортиљу са кромпиром, кувани кромпир нарендајте и додајте у већу чинију заједно са свим осталим састојцима. Добро измешајте.
Корак 2:
Распоредите у плеху
Сипајте смесу са кромпиром у плех обложен папиром за печење. Добро изравнајте и нарендајте пуно сира одозго.

Фото Shutterstock
Корак 3:
Пеците у рерни
Прелијте тортиљу од кромпира уљем и пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц 25 минута. Затим активирајте функцију роштиља и пеците још 5 минута. Извадите из рерне и уживајте у тортиљи од кромпира!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО, А УКУС ЈЕ НЕПОНОВЉИВ! Ово је најбољи рецепт за фритуле до сада
05. 02. 2024. у 08:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)