НЕОДОЉИВА РАПСОДИЈА СЛАТКИХ УКУСА: Кокос пита, сви ће вам тражити рецепт
ПОСЛАСТИЦА која осваја на први залогај, иделна за рођендане и прославе.

Фото Shutterstock
Потребно:
* 700 мл хладног млека
* 250 г слатке павлаке
* 200 г млевеног кекса
* 100 г путера
* 50 г листића кокоса
* 2 кесице пудинга од ваниле
* 1 кашичица екстракта кокоса
Припрема:
Кекс помешајте с растопљеним путером да бисте направили подлогу за питу. Ако је смеса сува, додајте једну или две кашике млека. Утисните смесу у дно калупа за торту и ставите је у замрзивач око пола сата да се стегне. Умутите слатку павлаку. У посебној посуди умутите млеко с пудингом у праху и екстрактом кокоса док не добијете чврсту, глатку смесу. У смесу додајте половину листића кокоса и шлаг, па све добро промешајте. Прелијте добијену крему преко припремљене подлоге од кекса и ставите је у фрижидер. Остатак листића кокоса пропржите на тигању минут-два, док не добију лепу златножуту боју. Употребите тостирани кокос за декорацију пите.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30

ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30

ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34

ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05

ТУРСКИ ПОПИС СРБА ИЗ 1455. ГОДИНЕ: Овако су се звали наши преци, стара имена која су данас заборављена
ПРЕЛЕПА традиционална имена која су данас готово заборављена.
18. 02. 2025. у 08:50
Коментари (0)