ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне
ИАКО се сматра да су оригиналне панцероте само оне које се прже у уљу, код нас се одомаћио овај начин припреме - у рерни. Ако ништа, мање су масне, а идеалне су за доручак, вечеру или ужину.
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 250 г
* квасац, 1 коцкица
* вода, млака, 100 мл
* уље, 1 кашика
* со, 1/2 кашичице
ЗА ФИЛ:
* месо од свињског бута, 250 г
* павлака, 1/2 чаше
* кечап, 2 кашике
* качкаваљ, 150 г
* першун, сецкан, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
Припрема:
- Квасац растопите с млаком водом, кашиком уља и мало соли, па додајте брашно и умесите тесто. Оставите да одстоји сат времена да нарасте. Кад је тесто нарасло, кидајте лоптице и на равној површини развлачите кругове дебљине 5 мм, премажите их маргарином и кечапом, па на једну половину ставите свињски бут претходно зачињен, пропржен и исецкан на коцкице, а преко поспите коцкице качкаваља, додајте кашичицу павлаке и мало першуна. Пресавијте, тј. преклопите панцероте, а крајеве притисните виљушком како се не би отвориле током печења. Ставите их на плех претходно обложен пек-папиром и сваку панцероту премажите жуманцетом.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута.
(Супер рецепти)
БОНУС ВИДЕО:
ХИТ РЕЦЕПТ СА ПАЛАЧИНКАМА: Преукусна брза торта
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО ФРАНЦУСКЕ КУХИЊЕ: Cordon bleu, месо се лепи за прсте
14. 02. 2024. у 13:21
АКО ЖЕЛИТЕ ДА НАПРАВИТЕ УКУСАН ДОРУЧАК: Домаћа тортиља пуњена пршутом и сиром
12. 02. 2024. у 08:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)