НАЈБОЉЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА, А НЕОДОЉИВО МЕКАНЕ И ВАЗДУШАСТЕ: Тесто увек испадне савршено, тражиће вам сви РЕЦЕПТ

Novosti online

26. 02. 2024. у 16:29

Боље кифлице од ових нисте пробали, а могу бити и посне и мрсне!

НАЈБОЉЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА, А НЕОДОЉИВО МЕКАНЕ И ВАЗДУШАСТЕ: Тесто увек испадне савршено, тражиће вам сви РЕЦЕПТ

Фото Printscreen/YT/Julia's recipes

За кифлице без млека и јаја свако ко је пробао рекао је да су најукусније! Уколико путер замените маргарином - постају неодољива посна грицкалица. Идеално се слажу уз свако јело, а успевају, чак, и неискусним домаћицама.

Састојци:

  • 1 кг меког брашна тип 400,
  • 500 мл воде,
  • 1 коцка (50г) свезег квасца,
  • 3 пуне кашике шећера,
  • 1 кашика соли,
  • 100 мл уља.

За премазивање:

  • мајонез (посни или обичан)
  • и сусам за посипање

За преливање:

  • 250 г путера или маргарина

Припрема:

У 500 мл топле воде растворити коцку квасца са 1 кашиком шећера. Просејано брашно сипати у ванглу, додати 2 кашике шећера, 1 кашику соли, воду са квасцем и 100 мл уља.

Умесити лагано, уз евентуално додавање још мало брашна, да тесто буде глатко, мекано и да се не лепи. Све се ради одмах, ни квасац ни тесто не остављате да расте.

У зависности од тога коју величину кифлица желите, делите тесто на веће или мање лоптице. Развући оклагијом у облик елипсе, нанети фил по жељи (сир, шунку или за дане поста џем, мармеладу, орахе...) и рукама лагано уролати ­кифлицу.

Плех благо подмазати маргарином и ређати кифлице са размаком од бар 2 цм, јер доста нарасту док се пеку. Оставити да нарастају око 2 сата на топлом месту, па нарасле кифлице четкицом премазати мајонезом и посути сусамом.

Рерну угрејати на 220 степени и пећи да лепо порумене. Пазите да се не препеку.

Маргарин или путер отопите и угрејте у шерпици са поклопцем (прска, а треба да буде врело). Печене, топле кифлице одмах прелијте врућим маргарином, на сваку кифлицу по кашику, две и оставите да се охлади.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације