НАЈБОЉЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА, А НЕОДОЉИВО МЕКАНЕ И ВАЗДУШАСТЕ: Тесто увек испадне савршено, тражиће вам сви РЕЦЕПТ
Боље кифлице од ових нисте пробали, а могу бити и посне и мрсне!
За кифлице без млека и јаја свако ко је пробао рекао је да су најукусније! Уколико путер замените маргарином - постају неодољива посна грицкалица. Идеално се слажу уз свако јело, а успевају, чак, и неискусним домаћицама.
Састојци:
- 1 кг меког брашна тип 400,
- 500 мл воде,
- 1 коцка (50г) свезег квасца,
- 3 пуне кашике шећера,
- 1 кашика соли,
- 100 мл уља.
За премазивање:
- мајонез (посни или обичан)
- и сусам за посипање
За преливање:
- 250 г путера или маргарина
Припрема:
У 500 мл топле воде растворити коцку квасца са 1 кашиком шећера. Просејано брашно сипати у ванглу, додати 2 кашике шећера, 1 кашику соли, воду са квасцем и 100 мл уља.
Умесити лагано, уз евентуално додавање још мало брашна, да тесто буде глатко, мекано и да се не лепи. Све се ради одмах, ни квасац ни тесто не остављате да расте.
У зависности од тога коју величину кифлица желите, делите тесто на веће или мање лоптице. Развући оклагијом у облик елипсе, нанети фил по жељи (сир, шунку или за дане поста џем, мармеладу, орахе...) и рукама лагано уролати кифлицу.
Плех благо подмазати маргарином и ређати кифлице са размаком од бар 2 цм, јер доста нарасту док се пеку. Оставити да нарастају око 2 сата на топлом месту, па нарасле кифлице четкицом премазати мајонезом и посути сусамом.
Рерну угрејати на 220 степени и пећи да лепо порумене. Пазите да се не препеку.
Маргарин или путер отопите и угрејте у шерпици са поклопцем (прска, а треба да буде врело). Печене, топле кифлице одмах прелијте врућим маргарином, на сваку кифлицу по кашику, две и оставите да се охлади.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)