НАЈБОЉЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА, А НЕОДОЉИВО МЕКАНЕ И ВАЗДУШАСТЕ: Тесто увек испадне савршено, тражиће вам сви РЕЦЕПТ

Novosti online

26. 02. 2024. у 16:29

Боље кифлице од ових нисте пробали, а могу бити и посне и мрсне!

НАЈБОЉЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА, А НЕОДОЉИВО МЕКАНЕ И ВАЗДУШАСТЕ: Тесто увек испадне савршено, тражиће вам сви РЕЦЕПТ

Фото Printscreen/YT/Julia's recipes

За кифлице без млека и јаја свако ко је пробао рекао је да су најукусније! Уколико путер замените маргарином - постају неодољива посна грицкалица. Идеално се слажу уз свако јело, а успевају, чак, и неискусним домаћицама.

Састојци:

  • 1 кг меког брашна тип 400,
  • 500 мл воде,
  • 1 коцка (50г) свезег квасца,
  • 3 пуне кашике шећера,
  • 1 кашика соли,
  • 100 мл уља.

За премазивање:

  • мајонез (посни или обичан)
  • и сусам за посипање

За преливање:

  • 250 г путера или маргарина

Припрема:

У 500 мл топле воде растворити коцку квасца са 1 кашиком шећера. Просејано брашно сипати у ванглу, додати 2 кашике шећера, 1 кашику соли, воду са квасцем и 100 мл уља.

Умесити лагано, уз евентуално додавање још мало брашна, да тесто буде глатко, мекано и да се не лепи. Све се ради одмах, ни квасац ни тесто не остављате да расте.

У зависности од тога коју величину кифлица желите, делите тесто на веће или мање лоптице. Развући оклагијом у облик елипсе, нанети фил по жељи (сир, шунку или за дане поста џем, мармеладу, орахе...) и рукама лагано уролати ­кифлицу.

Плех благо подмазати маргарином и ређати кифлице са размаком од бар 2 цм, јер доста нарасту док се пеку. Оставити да нарастају око 2 сата на топлом месту, па нарасле кифлице четкицом премазати мајонезом и посути сусамом.

Рерну угрејати на 220 степени и пећи да лепо порумене. Пазите да се не препеку.

Маргарин или путер отопите и угрејте у шерпици са поклопцем (прска, а треба да буде врело). Печене, топле кифлице одмах прелијте врућим маргарином, на сваку кифлицу по кашику, две и оставите да се охлади.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ НОРМАЛНО: Синер пред велико финале Торина