ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
Хрскавих кора и сочног надева, идеална за дане Ускршњег поста.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г лиснатог теста
- 300 г шампињона
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 100 г ренданог биљног качкаваља
- уље за премазивање
- со и бибер по укусу
Припрема:
У тигању загрејте уље, додајте лук и бели лук и пржите док не постану стакласти. Додајте исецкане шампињоне и пржите док не омекшају и док се течност не испари. Посолите и побиберите по укусу. Развуците лиснато тесто на радној површини и поделите га на два дела. На први део теста ставите смесу од печурака, поспите ренданим биљним качкаваљем, па прекријте другим делом теста. Ставите премаз од уља. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 25-30 минута или док пита не постане златносмеђа.
(Trpeza)
Препоручујемо
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ВЕЛИКА НАЈАВА ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Споразум о Украјини биће потписан ове недеље?
ДОКУМЕНТ о решавању украјинске кризе могао би да буде одобрен у скорије време, пише Политико.
19. 11. 2025. у 16:31
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)