ПИЦА ХЛЕБ СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Хрскав и сластан

Новости онлине

10. 04. 2024. у 16:00

Пица хлеб са белим луком и парадајзом је добар избор ако при руци немате коре за пицу, и одличан начин да се искористи стари хлеб од претходног дана.

ПИЦА ХЛЕБ СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Хрскав и сластан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 790 г ољуштеног парадајза
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 3 чена белог лука, ситно исецкана
  • 2 кашике парадајз пасте
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице сушеног оригана
  • 1/4 кашичице пахуљица црвене паприке
  • 280 г хлеба
  • 125 г исецканог качкаваља
  • 14 кришки феферона
  • 2 кашике пармезана
  • 1/2 кашичице млевене црвене паприке

Припрема:

За пица хлеб са белим луком и парадајзом у блендеру или процесору за храну измиксирајте парадајз у пире, док смеса не постане глатка. У великом тигању на средњој ватри загрејте уље. Додајте бели лук и кувајте, мешајући, док не замирише, око 30 секунди. Умешајте парадајз пасту и кувајте, непрестано мешајући, док не потамни, 1 до 2 минута. Додајте пире парадајз и 1 кашичицу соли. Пустите да проври на средње јакој ватри, а затим смањите топлоту на средње ниску и кувајте док се сос не згусне и смањи за отприлике једну трећину, 20 до 25 минута. Пробајте и по потреби зачините сољу. Оставите да се охлади на собној температури.

Загрејте рерну на 220°. На велики плех поређајте половине хлеба окренуте ка горе, а претходно их премажите белим луком. Пеците хлеб док се не загреје и не постане хрскав са стране и на дну, 9 до 11 минута. Сваку половину хлеба са белим луком премажите са сосом за пицу. На врх ставите моцарелу, затим фефероне и пармезан.

Пеците хлеб док се сир не запече и не порумени, 3 до 5 минута. Одозго ставите љуспице црвене паприке. Насеците и сервирајте. Уживајте у пица хлебу са белим луком и парадајзом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!