ПИЦА ХЛЕБ СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Хрскав и сластан
Пица хлеб са белим луком и парадајзом је добар избор ако при руци немате коре за пицу, и одличан начин да се искористи стари хлеб од претходног дана.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 790 г ољуштеног парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 3 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 кашике парадајз пасте
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице сушеног оригана
- 1/4 кашичице пахуљица црвене паприке
- 280 г хлеба
- 125 г исецканог качкаваља
- 14 кришки феферона
- 2 кашике пармезана
- 1/2 кашичице млевене црвене паприке
Припрема:
За пица хлеб са белим луком и парадајзом у блендеру или процесору за храну измиксирајте парадајз у пире, док смеса не постане глатка. У великом тигању на средњој ватри загрејте уље. Додајте бели лук и кувајте, мешајући, док не замирише, око 30 секунди. Умешајте парадајз пасту и кувајте, непрестано мешајући, док не потамни, 1 до 2 минута. Додајте пире парадајз и 1 кашичицу соли. Пустите да проври на средње јакој ватри, а затим смањите топлоту на средње ниску и кувајте док се сос не згусне и смањи за отприлике једну трећину, 20 до 25 минута. Пробајте и по потреби зачините сољу. Оставите да се охлади на собној температури.
Загрејте рерну на 220°. На велики плех поређајте половине хлеба окренуте ка горе, а претходно их премажите белим луком. Пеците хлеб док се не загреје и не постане хрскав са стране и на дну, 9 до 11 минута. Сваку половину хлеба са белим луком премажите са сосом за пицу. На врх ставите моцарелу, затим фефероне и пармезан.
Пеците хлеб док се сир не запече и не порумени, 3 до 5 минута. Одозго ставите љуспице црвене паприке. Насеците и сервирајте. Уживајте у пица хлебу са белим луком и парадајзом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)