ДОМАЋЕ БАВАРСКЕ КИФЛИЦЕ: Мекане, укусне, просто неодољиве
БАВАРСКЕ кифлице су савршене и без било каквих додатака, а увек им можете додати још по који састојак да их додатно улепшате.

Foto: Shutterstock
Ово је рецепт за свачији укус и сигурно ћете уживати у њему.
Састојци:
- 500г глатког брашна
- 100г шећера
- 250г путера
- 2 јаја
- 1 ванилин шећер
- прстохват соли
- мало нарендане коре лимуна
Припрема:
У једну посуду помешајте брашно, шећер, ванилин шећер, со и мало нарендане коре лимуна. Додајте путер, који ћете претходно исећи на коцкице, па помешајте са свим састојцима. Када добијете смесу, не брините, она треба да се мрви.
Сада, додајте јаја и замесите глатко тесто.
Ако је тесто премекано, додајте мало брашна. Обликујте тесто у лопту, умотајте га прозирном фолијом и оставите да одстоји у фрижидеру око 30 минута. Загрејте рерну на 180 степени. Припремите плех обложен папиром за печење.
Разваљајте тесто на побрашњеној површини, тако да има облик правоуганоика, дебљине око пола центиметара. Тесто исеците на троуглове, као када се спремају и било које друге кифлице. Ако желите да вам баварске кифлице буду занимљивије, можете на средину сваког троуглића ставити нешто слатко или слано. Савијте троуглиће почевши од шире стране, па према врху како бисте добили облик кифли.
Пеците кифле у претходно загрејаној рерни око 15 минута или док не добију златно смеђу боју.
Извадите кифле и оставите да се мало охладе на решетки.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30

СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36

ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)