ЖУ-ЖУ ПУЊЕН СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Популарно пециво на мало другачији начин
За доручак или вечеру направите пуњени жу-жу који се пече само 15 минута. Да бисте направили овако укусан жу-жу потребано је да лиснато тесто напуните смесом од спанаћа и сира.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 лисната теста
- 1/2 шоље рикота сира
- 1/4 шоље исецканог моцарела сира
- 1 шака спанаћа
- 2 чена белог лука
- 1 јаје
- За премазивање:
- 1 јаје
Припрема:
Спанаћ оперите и процедите. У тигању на мало уља пропржите млевени бели лук, па после минут додајте спанаћ. Пржите пар минута, а онда склоните са шпорета. Ставите у посуду, па додајте рикта сир, јаје, моцарелу и зачине по жељи. Све добро сједините.
Лиснато тесто одмрзните, па оклагијом развуците. Исеците на пола, да добијете 4 правоугаоника једнаке величине. Узмите два силиконска калупа за лед и ставите једно тесто преко. Прстима га утисните у калуп, па са другом посудом направите исто то.
У сваки прорез сипајте надев са сиром и спанаћем, па преко ставите лиснато тесто. Добро притисните ивице и исеците вишак. Ставите у замрзивач на 4 сата.
Извадите жу-жу из калупа и поређајте на плех обложен пек папиром. Премажите јајетом, па пеците у загрејаној рерни на 200°С око 15 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00

ДА ВАМ ТЕСТО УВЕК ИСПАДНЕ САВРШЕНО: Ево колико тачно квасца се ставља
15. 04. 2024. у 09:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)