ЖУ-ЖУ ПУЊЕН СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Популарно пециво на мало другачији начин

Новости онлине

20. 04. 2024. у 07:00

За доручак или вечеру направите пуњени жу-жу који се пече само 15 минута. Да бисте направили овако укусан жу-жу потребано је да лиснато тесто напуните смесом од спанаћа и сира.

ЖУ-ЖУ ПУЊЕН СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Популарно пециво на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 лисната теста
  • 1/2 шоље рикота сира
  • 1/4 шоље исецканог моцарела сира
  • 1 шака спанаћа
  • 2 чена белог лука
  • 1 јаје 
  • За премазивање:
  • 1 јаје

Припрема:

Спанаћ оперите и процедите. У тигању на мало уља пропржите млевени бели лук, па после минут додајте спанаћ. Пржите пар минута, а онда склоните са шпорета. Ставите у посуду, па додајте рикта сир, јаје, моцарелу и зачине по жељи. Све добро сједините. 

Лиснато тесто одмрзните, па оклагијом развуците. Исеците на пола, да добијете 4 правоугаоника једнаке величине. Узмите два силиконска калупа за лед и ставите једно тесто преко. Прстима га утисните у калуп, па са другом посудом направите исто то. 

У сваки прорез сипајте надев са сиром и спанаћем, па преко ставите лиснато тесто. Добро притисните ивице и исеците вишак. Ставите у замрзивач на 4 сата. 

Извадите жу-жу из калупа и поређајте на плех обложен пек папиром. Премажите јајетом, па пеците у загрејаној рерни на 200°С око 15 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Легендарна Јелена Исинбајева се одрекла Путина, а сада је откривено - ово