УСКРШЊЕ ПЕЦИВО У ОБЛИКУ ШАРГАРЕПЕ: Укућани неће одолети укусу, одмах ће нестати са трпезе
Ми вам предлажемо да за свечну ускршњу трпезу послужите пециво у облику шаргарепе које могу да направе и почетници у кухињи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање лиснатог теста
- 10 шаргарепи
- 1 јаје
- 300 г крем сира
- 1 веза першуна
Припрема:
Лиснато тесто одмрзните, па мало оклагијом развуците. Исеците на танке траке. Сваку шаргарепу ољуштите, па обмотајте траку од теста око шаргарепе. Поређајте на плех обложен пек папиром, па премажите умућеним јајетом. Пеците у загрејаној рерни на 200°С око 15 минута.
Извадите шаргарепе из теста, па их изрендајте. Затим их додајте у крем сир, па посолите и промешајте. Све лепо сједините и напуните тесто.
(stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00

У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ГЛУМИЦА И РАНИЈЕ ИМАЛА ПРОБЛЕМА СА ЗАКОНОМ? Бурне реакције Русије на хапшење Биковићеве бивше, захтева се СТРОГА казна
ЛЕПОТИЦА из Санкт Петербурга, која се прославила драмом "Лед", за око нам је запела захваљујући романси са партнером из поменутог филма, популарним српским глумцем који је и у Русији изградио завидну каријеру.
06. 09. 2025. у 11:32
Коментари (0)