СЛАНИ ШТАПИЋИ СА СИРОМ: Једноставни, фини и хрскави
Мекано тесто у комбинацији са сиром освојиће вас на први залогај. Леп изглед и још лепши укус су довољни разлози да се мало потрудите и ово пециво умесите сами.
Састојци:
За тесто:
- 750 г брашно тип 400
- 250 г маргарина
- 150 мл млека
- 150 мл воде
- 1 коцка (42 г) свежег квасца
- 4 кашике уља
- 2 јајета + 1 беланце (жуманце за премазивање)
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
За фил:
- 300 г сира (средње тврдоће)
- 50 г кајмака
- 1 јаје
Припрема:
Тесто: У загрејано млеко и воду додајте квасац, шећер, со, уље, јаја и са брашном замесите глатко тесто. Оставите да стоји покривено крпом 30 минута да надође. Премесите га и поделите на пет лоптица. Сваку растањите на дебљину од 0,5 цм, премажите маргарином и ставите једну преко друге. Растањите у облик правоугаоника. Фил: Сир, кајмак и јаја помешајте. Премажите тесто, преклопите напола по дужини тако да доњи део теста штрчи око 2 цм па ту ивицу пресавијте ка унутра. Исеците траке ширине 2 цм и увијте у спиралу, а један део спирала потом укруг да добијете ружицу. Поређајте у плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите да надође 20 мин. Премажите умућеним жуманцетом и по жељи поспите сусамом. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 25 минута. Готово пециво покријте сувом крпом и када одстоји 10 минута може се послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)