ДОМАЋИ СЛАНИ ШТАПИЋИ: Хрскави, јефтини, а тако укусни
Савршени слани штапићи - меки и ваздушасти као из пекаре.
Састојци:
За тесто:
- 500 г глатког брашна
- 40 г свежег квасца
- 3 кашике павлаке
- 50 мл уља
- 250 мл млека
За слани прелив:
- 3 кашике глатког брашна
- 3 кашике соли
- вода, по потреби
Припрема:
У брашно додати уље, 3 велике кашике павлаке и надошли квасац. Постепено додавати топло млеко и са њим умесити меко тесто као за хлеб. Поставите тесто на топлом месту док не удвостручи запремину. Дигнуто тесто још једном премесити и од њега одвојити лоптице величине јајета. Сваку лоптицу разваљајте као за тортиље па је уваљајте у ролат, па у со. Пре него што ставите штапиће у рерну, потребно је да их премажете мешавином млека и уља. Пеците их на 200 степени око 15 минута. Неколико минута пре него што буду готови, извадите их, полијте сланим преливом и вратите у рерну да се заврше. Направите слани прелив од 3 кашике брашна, 3 кашике соли и топле воде. Полако додајте воду док не добијете смесу мало гушћу од смесе за палачинке. (тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива
27. 05. 2024. у 15:00
СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00
НЕКАДА НАМ ТРЕБА НЕШТО ДРУГАЧИЈЕ НА НАШОЈ ТРПЕЗИ: Пробајте укусан рикота намаз
27. 05. 2024. у 13:00
"ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!": "Новости" у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе
ЗАНЕМЕЛА Мала Врбица код Младеновца. Одавде из овог села велике невоље је направио вехабија Милош Жујовић, који је покушао да испред Амбасаде Израела убије припадника српске Жандармерије.
01. 07. 2024. у 12:47
"СРПСКИ ПОНОС!" Каква објава удовице Синише Михајловића! Ово слама срца... (ФОТО)
Супруга покојног фудбалског аса Синише Михајловића Аријана још једном је изазвала бројне емоције оних који њену породицу поштују.
01. 07. 2024. у 12:05
"НАКАШЉАО СЕ ДВА ПУТА И ПАО МРТАВ": Водитељки РТС-а преминуо муж на летовању
ВОДИТЕЉКА Јелена Ђорђевић Поповић је недавно испричала како је остала удовица, а њена животна прича је потресла све гледаоце.
01. 07. 2024. у 09:22
Коментари (0)