ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту
Старински рецепт за лењу питу са трешњама, један од најукуснијих колача је све што вам је потребно да улепшате ове пролећне дане.
Запишете га, или сачувајте на свом телефону - за дане опуштања и уживања. Уместо трешања, можете да ставите вишње, јабуке, дуње, шљиве, воће нашег поднебља.
Састојци:
- 3 јаја
- 1 чаша шећера (од 2 дцл)
- 2 кесице ванил шећера
- 1/2 чаше уља
- 1 чаша јогурта
- 2 чаше брашна
- 1 прашак за пециво
- 500 г очишћених трешања
- 2 кашике гриза
Припрема:
Умутите јаја и шећер, а потом додајте уље, јогурт и ванил шећер. На крају додајте брашно и прашак за пециво па умутите и преручите на плех. Очишћење трешње стављајте на врх теста и пеците у загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око пола сата.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
04. 06. 2024. у 15:12
СЛАСНИ КУКУРУЗ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите роштиљ, овако је још укуснији
04. 06. 2024. у 17:00
НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ СА СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Традиционално јело јединственог укуса
03. 06. 2024. у 07:00
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и "мигови"
МИКОЛ Олешчук, командант Ратног ваздухопловства Украјине, на Телеграму је изнео податке о руском нападу
27. 06. 2024. у 09:15 >> 09:17
ОСУЂЕНА НАЦИ БАКА (95): Упорно негирала Холокауст - тврдила да је Аушвиц био радни логор
СУД у Хамбургу осудио је 95-годишњу жену на затворску казну од скоро годину и по дана због истрајног негирања Холокауста.
27. 06. 2024. у 09:21
Коментари (0)