ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту

Новости онлине

05. 06. 2024. у 15:00

Старински рецепт за лењу питу са трешњама, један од најукуснијих колача је све што вам је потребно да улепшате ове пролећне дане.

ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту

Foto: Shutterstock

Запишете га, или сачувајте на свом телефону - за дане опуштања и уживања. Уместо трешања, можете да ставите вишње, јабуке, дуње, шљиве, воће нашег поднебља.

Састојци:

  • 3 јаја
  • 1 чаша шећера (од 2 дцл)
  • 2 кесице ванил шећера
  • 1/2 чаше уља
  • 1 чаша јогурта
  • 2 чаше брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 500 г очишћених трешања
  • 2 кашике гриза

Припрема:

Умутите јаја и шећер, а потом додајте уље, јогурт и ванил шећер. На крају додајте брашно и прашак за пециво па умутите и преручите на плех. Очишћење трешње стављајте на врх теста и пеците у загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око пола сата.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ЛУДНИЦА НА УЛИЦАМА НАПУЉА: Цео град на спектакуларан начин испратио фудбалере (ВИДЕО)