СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком
Проја са шунком, сиром и младим луком је јело које ће сви обожавати, а можете лако да је направите.

Фото Printskrin Youtube
Готова је за сат времена. Ево и како да направите проју са шунком и сиром:
Састојци:
114 г шунке исецкане на коцкице
2 кашике уља
120 г вишенаменског брашна
90 г жутог кукурузног брашна
1 кашика шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/4 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
2 велика јајета
227 г млаћенице
57 г сланог путера, растопљеног
113 г ренданог качкаваља
40 г танко исеченог младог лука
Рецепт за домаћу проју са шунком и сиром:
Загрејте рерну на 220 °C. Загрејте уље у тигању и додајте накратко шунку да унесе арому у уље. Када се загреје, склоните са ватре и шупљикавом кашиком пренесите на тањир обложен папирним убрусима. Оставите уље у тигању. У средњој посуди помешајте брашно, кукурузно брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со у чинији. Умутити да се добро сједине.
У другој посуди умутите јаја са млаћеницом и отопљеним путером. Умешајте мешавину јаја у суве састојке, мешајући док се не сједине. Додајте сир, млади лук и шунку. Сипајте у науљену тепсију и пеците док не порумени, око 20 минута. Извуците из рерне, поспите преосталим сиром преко врха, вратите у рерну на још 3 до 4 минута. Извадите из рерне и охладите у плеху најмање 10 минута. По врху поспите исецкани млади лук. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)