СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком
Проја са шунком, сиром и младим луком је јело које ће сви обожавати, а можете лако да је направите.

Фото Printskrin Youtube
Готова је за сат времена. Ево и како да направите проју са шунком и сиром:
Састојци:
114 г шунке исецкане на коцкице
2 кашике уља
120 г вишенаменског брашна
90 г жутог кукурузног брашна
1 кашика шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/4 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
2 велика јајета
227 г млаћенице
57 г сланог путера, растопљеног
113 г ренданог качкаваља
40 г танко исеченог младог лука
Рецепт за домаћу проју са шунком и сиром:
Загрејте рерну на 220 °C. Загрејте уље у тигању и додајте накратко шунку да унесе арому у уље. Када се загреје, склоните са ватре и шупљикавом кашиком пренесите на тањир обложен папирним убрусима. Оставите уље у тигању. У средњој посуди помешајте брашно, кукурузно брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со у чинији. Умутити да се добро сједине.
У другој посуди умутите јаја са млаћеницом и отопљеним путером. Умешајте мешавину јаја у суве састојке, мешајући док се не сједине. Додајте сир, млади лук и шунку. Сипајте у науљену тепсију и пеците док не порумени, око 20 минута. Извуците из рерне, поспите преосталим сиром преко врха, вратите у рерну на још 3 до 4 минута. Извадите из рерне и охладите у плеху најмање 10 минута. По врху поспите исецкани млади лук. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)