РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
Француски багет је последњих година постао веома популаран и код нас. Реч је о дугуљастој векни хлеба, који се у основи не разликује пуно од класичног хлеба. Једино што је потребно да сачекате да се квасац добро активира, али када га будете пробали схватићете да се чекање исплатило.
![РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре](/data/images/2024-07-26/510501_shutterstock-baget-hleb_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 350 г брашна
- 200 мл воде
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 жуманце
- уље
За стартер:
- 100 мл воде
- 25 г свежег квасца
- 150 г брашна
Припрема:
Прво активирајте квасац. У дубљој посуди размутите квасац са топлом водом. Додајте брашно и све фино умесите. Посуду прекријте фолијом и оставите на собној температуру најмање шест сати, а може да одстоји и преко ноћи. За то време, квасац ће се активирати и направиће се смеса препуна мехурића. У посебној чинији помешајте брашно, со, шећер, воду и активирани квасац. Уколико је потребно, додајте још мало воде или брашна, како би тесто било глатко. Науљите странице чиније и оставите тесто да "одмори" три сата. На сваких сат времена премесите тесто. Тесто пребаците на радну површину и поделите на два дела. Сваки део растањите рукама у облик правоуганика и завијте у ролат, па их пребаците у плех који сте претходно обложили пек папиром. Покријте их и оставите да одстоје још сат времена. Пре него што их ставите у рерну, премажите их размућеним жуманцетом и поспите ориганом или неким другим зачином. Ножем засеците багет на неколико места. Багете пеците у загрејаној рерни на 200 степени 35 минута.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба](/data/images/2024-06-07/493738_shutterstock-keto-hleb_t.jpg?time=1721920644)
ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00
![КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо](/data/images/2024-07-17/507760_shutterstock-kukuruzni-hleb_t.jpg?time=1721282255)
КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА! Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА! Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила](/data/images/2023-08-30/391842_288551-irina-1-f_kf.jpg?time=1739437385)
"МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА!" Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила
ВОДИТЕЉКА Ирина Вукотић годинама је на малим екранима, а одувек важи за једну од најлепших водитељки на нашим просторима.
13. 02. 2025. у 10:03
Коментари (1)