ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
Некада су кифлице спремале наше баке, или сте их наручивали из пекаре, али данас постоји толико једноставних рецепата, који гарантују успех. Ако волите да их једете, предлажемо да испробате и овај рецепт за кифлице пуњене сланином и зденка сиром. Обавезно их пре печења премажите мајонезом, а након тога и путером, јер ће бити невероватно мекане.
Састојци:
- 500 мл млаке воде
- 1 кг брашна
- 1 коцка свежег квасца
- 100 мл уља
- 100 г мајонеза
- 200 г маргарина или путера
- мало сусама
- 7 кашика шећера
- 2 кашичице соли
- За надев:
- 100 г сланине
- 180 г киселе павлаке
- 1 паковање зденка
- мало кечапа (по укусу)
Припрема:
У топлој води (100 мл) растопите квасац са кашиком шећера. Оставите 10 минута да се активира. Затим сипајте преосталу воду (400 мл), шећер (6 кашика), со, уље, па промешајте. Додајте просејано брашно и полако умесите тесто. Поделите га на 5 делова и обликујте лоптице, а затим и сваку лопту на 10 лоптица.
У посуди помешајте павлаку и зденка сир, па добро сједините. Додајте ситно сецкану свежу сланину, као и кечап, па све добро сједините. Оклагијом развуците сваку лоптицу и нафилујте надевом. Уролајте и поређајте на плех обложен пек-папиром. Покријте и оставите да одморе 2 сата.
Пре печења сваку кифлицу премажите мајонезом и поспите сусамом. Пеците у загрејаној рерни на 200 °С око 10 минута. Вруће премажите истопљеним маргарином или путером.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОГАЧА СА ОРАСИМА: Изненадићете се колико је укусна, ако је нисте пробали време је
15. 07. 2024. у 20:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)