СПAНАКОПИТА: Грчка пита од сира и спанаћа

Новости онлине

13. 08. 2024. у 07:00

Ако сте љубитељ грчке кухиње и гироса, свидеће вам се и спанaкопита. То је традиционална Грчка пита са фета сиром и спанаћем која се припрема на занимљив начин. Хрскава је и веома укусна.

СПAНАКОПИТА: Грчка пита од сира и спанаћа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г спанаћа
  • 500 г кора за питу
  • 4 струка младог лука
  • 250 г фете
  • 3 кашике сира рикота
  • уље
  • со
  • бибер
  • оригано
  • 3 јајета
  • 50 г маслаца

Припрема:

Скувајте спанаћ, па га пропржите на мало уља са младим луком, пребаците у чинију, зачините са мало соли, бибера и оригана, па додајте фета и рикота сир и два јаја и на крају све лепо измешајте.

Затим премазати плех маслацем, па ређати коре, сваку је потребно премазати маслацем, након неких 6-7 кора сипајте фил, па покријте са остатком кора, које ћете поново премазивати маслацем. Питу премазати са јајетом и маслацем, па исећи на коцке и пећи на 180 степени, 40-50 минута. Печену питу прекријте фолијом и оставите да се охлади.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

АЛБАНЦИ ПРОВОЦИРАЈУ, А СРБИН НА ТАПЕТУ?! Скандал не јењава!