СПAНАКОПИТА: Грчка пита од сира и спанаћа
Ако сте љубитељ грчке кухиње и гироса, свидеће вам се и спанaкопита. То је традиционална Грчка пита са фета сиром и спанаћем која се припрема на занимљив начин. Хрскава је и веома укусна.
Састојци:
- 800 г спанаћа
- 500 г кора за питу
- 4 струка младог лука
- 250 г фете
- 3 кашике сира рикота
- уље
- со
- бибер
- оригано
- 3 јајета
- 50 г маслаца
Припрема:
Скувајте спанаћ, па га пропржите на мало уља са младим луком, пребаците у чинију, зачините са мало соли, бибера и оригана, па додајте фета и рикота сир и два јаја и на крају све лепо измешајте.
Затим премазати плех маслацем, па ређати коре, сваку је потребно премазати маслацем, након неких 6-7 кора сипајте фил, па покријте са остатком кора, које ћете поново премазивати маслацем. Питу премазати са јајетом и маслацем, па исећи на коцке и пећи на 180 степени, 40-50 минута. Печену питу прекријте фолијом и оставите да се охлади.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја
30. 07. 2024. у 15:00
ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00
ПИТА СА ЈОГУРТОМ: Сочна и сласна, поправља дан у трену, овакву до сада нисте јели
12. 07. 2024. у 14:51
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)