СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А СПРЕМНЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Домаће лепиње

Новости онлине

16. 09. 2024. у 19:00

Домаће лепиње се једноставно праве, а можете да их једете уз сухомеснато, намазе по жељи или саме.

СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А СПРЕМНЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Домаће лепиње

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 60 мл млека
  • 60 мл воде
  • 1 кашичица квасца
  • 1/2 кашичице шећера
  • 1 јаје
  • 1 кашичица соли
  • 600 г брашна
  • 50 мл отопљеног путера 

Припрема:

Како бисте направили лепиње, додајте квасац и шећер у топлу воду. Оставите док не набубри. Припремите тесто тако што ћете да помешате млеко, воду, шећер и квасац у чинији. Оставите да се дигне тесто. Затим додајте со, јаје и брашно. Мало промешајте па додајте путер и замесите тесто. Оставите сат времена да тесто нарасте. Дигнуто тесто поделити на комаде и развијајте рукама. Загрејте уље у тигању и пржите лепиње са обе стране док не порумене. Уживајте!

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ПРОСИНЕЧКИ НЕМА ПОЈМА: Бивши репрезентативац Босне и Херцеговине оплео по Робију