ПРАВИ ЈЕСЕЊИ УЖИТАК: Рецепт за слатки хлеб са бундевом

Новости онлине

03. 10. 2024. у 07:00

Овај необичан рецепт је право време да покажете своју иновативност у кухињи и пробате нешто ново и укусно.

ПРАВИ ЈЕСЕЊИ УЖИТАК: Рецепт за слатки хлеб са бундевом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 280 г брашна,
  • кашичица цимета,
  • кашичица соде бикарбоне,
  • пола кашичице прашка за пециво,
  • пола кашичице соли,
  • 1/4 кашичице млевеног ђумбира,
  • 1/4 кашичице мускатног орашчића,
  • 120 г путера,
  • 250 г шећера,
  • 220 г пиреа од бундеве,
  • 60 г павлаке,
  • 2 већа јајета,
  • кашичица екстракта ваниле

Припрема:

Помешајте брашно са содом, прашком за пециво, сољу и зачинима. Измиксајте путер са шећером у мекану, светлу смесу, па додајте једно по једно јаје. Додајте пире од бундеве, павлаку и екстракт ваниле и кратко промешајте. Затим додајте суве састојке и пажљиво их сједините дрвеном кашиком или лопатицом. Смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и пеците око 50 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

 

(24sata.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у Рибникару нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.

30. 09. 2024. у 14:56

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

ГИНЕМ, УСТАЈЕМ, БОРИМ СЕ - ТО ЈЕ СВЕ ЖИВОТ: Андрија Милошевић је научио да мора бити ратник да би опстао у данашњем свету (ВИДЕО)