РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ХЛЕБ: Савршен спој укуса и традиције
Хлеб је основна намирница која се налази на столу готово сваке породице. Његова припрема може деловати застрашујуће, али уз прави рецепт и мало стрпљења, свако може постати мајстор у прављењу домаћег хлеба. У овом рецепту, открићете како да припремите мекани и мирисни хлеб, који ће вас одушевити својом текстуром и укусом.
Састојци:
- 500 г брашна (тип 500)
- 300 мл воде
- 1 кесица сувог квасца (7 г)
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- 2 кашике маслиновог уља (или другог уља по избору)
Припрема:
У мању посуду сипајте топло млеко (не вруће), додајте шећер и суви квасац. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док се не запени. У већу посуду ставите брашно и со. Направите удубљење у средини и додајте запењени квасац и маслиново уље. Постепено додајте воду и мешајте док не добијете глатко тесто.
На побрашњеној површини месите тесто око 10 минута, док не постане еластично и глатко.
Ставите тесто у благо науљену посуду, прекријте кухињском крпом и оставите да нарасте на топлом месту око 1-2 сата, или док се не удвостручи. Када је тесто нарасло, премесите га и обликујте у жељени облик (округли или дугуљасти).
Ставите обликовано тесто на плех обложен папиром за печење, прекријте крпом и оставите још 30 минута да се диже.
Загрејте рерну на 220°С. Пре печења, можете направити неколико резова на врху хлеба ножем. Пеците хлеб 25-30 минута, или док не добије златно-смеђу боју и звучи шупље када куцнете по доњој страни. Када је хлеб печен, извадите га из рерне и оставите да се хлади на решетки. Уживајте у свежем домаћем хлебу!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)