МАФИНИ СА АЈВАРОМ И ПАПРИКОМ: Једноставни за припрему, а врло другачији од свих које сте правили
Сочни, мирисни и врло заситни, ови слани мафини су нешто што свако треба да проба.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 100 г кукурузног брашна
- 1 прашак за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 150 г сланог сира, измрвљеног
- 2 печене и ољуштене паприке, исецкане на коцкице
- 3 кашике ајвара
- 2 јајета
- 100 мл уља
- шака црних и зелених маслина без коштица
- 300 мл јогурта
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 1 кашичица соли
Припрема:
За ове мафине прво помешајте све суве састојке. У одвојеној чинији миксером умутите јаја, јогурт и уље, па у то убаците исецкану паприку, ајвар, мрвљени сир и исецкане маслине. У чинију у којој су суви састојци убаците мокре састојке и све измешајте руком.
Претходно припремите калуп за мафине, тако што ћете да убаците папирне корпице. Смесу распоредите у калуп. Рерну загрејте на 180 степени и пеците око 20 минута.
Извадите их из рерне и оставите да се прохладе, па уживајте.
(стварукуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)