ПОСНИ ТРОУГЛИЋИ СА АЈВАРОМ: Хрскаво пециво пуно укусног фила
Мекани и укусни, а рецепт готово и да вам неће направити разлику између посног и мрсног начина припреме.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г пшеничног брашна и 150 г кукурузног брашна
- кесица квасца
- со
- уље
- прашак за пециво
- ајвар
Припрема:
Шољу брашна, прашка за пециво и квасца помешајте са мало воде и оставите да одстоји. Помешајте остатак брашна и посолите. Руком мешајте и додајте со, а затим постепено додајте воду и квасац. Мешајте док не добијете глатко тесто. Оставите тесто да нарасте дупло, а затим га извадите на радну површину. Поспите мало брашна и по радној површини и по тесту и поново месите тесто. Развуците га у велики правоугаоник, па га исеците на четири траке по дужини. Исеците квадратиће, затим их развуците по угловима, намажите кашичицом ајвара, а онда преклопите дијагоналне ивице. Заклопите их по ивицама, па ставите да се пеку око 30 минута на 180 степени, или док не добију златкасту боју.
(ona)
Препоручујемо

ПОГАЧИЦЕ ОД ПИРЕ КРОМПИРА И СИРА: Идеалне за доручак или ужину
14. 11. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)