ПОСНИ ТРОУГЛИЋИ СА АЈВАРОМ: Хрскаво пециво пуно укусног фила

Новости онлине

20. 11. 2024. у 07:00

Мекани и укусни, а рецепт готово и да вам неће направити разлику између посног и мрсног начина припреме.

ПОСНИ ТРОУГЛИЋИ СА АЈВАРОМ: Хрскаво пециво пуно укусног фила

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г пшеничног брашна и 150 г кукурузног брашна
  • кесица квасца
  • со
  • уље
  • прашак за пециво
  • ајвар

Припрема:

Шољу брашна, прашка за пециво и квасца помешајте са мало воде и оставите да одстоји. Помешајте остатак брашна и посолите. Руком мешајте и додајте со, а затим постепено додајте воду и квасац. Мешајте док не добијете глатко тесто. Оставите тесто да нарасте дупло, а затим га извадите на радну површину. Поспите мало брашна и по радној површини и по тесту и поново месите тесто. Развуците га у велики правоугаоник, па га исеците на четири траке по дужини. Исеците квадратиће, затим их развуците по угловима, намажите кашичицом ајвара, а онда преклопите дијагоналне ивице. Заклопите их по ивицама, па ставите да се пеку око 30 минута на 180 степени, или док не добију златкасту боју.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЦРНА ГОРА И БОСНА У НЕВЕРИЦИ: Њихови репрезентативци Иванић и Крунић певали српску химну Боже правде! (ВИДЕО)