ПРОЈА СА ЧВАРЦИМА: Доручак, вечера, или предјело на прослави - Одговараће у свакој прилици

Новости онлине

22. 11. 2024. у 07:00

Проја са чварцима се одлично комбинује са предјелом, салатама или главним јелом, можете је јести сваки дан, али је супер избор и за неку прославу.

ПРОЈА СА ЧВАРЦИМА: Доручак, вечера, или предјело на прослави - Одговараће у свакој прилици

prt scr / yt / Freddy Cooks

Састојци:

  • 1 кашичица соли
  • ½ кашичице соде бикарбоне
  • 1 кашика путера
  • 240 г чварака
  • 1 велико јаје
  • 1 љута паприка, без семена и врло ситно насецкана
  • 240 мл млаћенице

Припрема:

Како бисте направили проју, прво загрејте рерну на 220 степени С. Помешајте кукурузно брашно, со и соду бикарбону у посуди. Ставите путер у тепсију и у загрејану рерну, док се не отопи. Прокувајте мало воде у лонцу. Додајте чварке и кувајте док не омекшају, 5 до 8 минута, па их исцедите.

У међувремену, умутите јаја у чинији заједно са љутом паприком и млаћеницом, па умешајте чварке. Додајте мешавину кукурузног брашна док се не навлажи и сипајте тесто у загрејану тепсију. Пеците у рерни 30 до 40 минута. Пребаците на тањир за сервирање и исеците на кришке.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са шкорпионом и запуцао (ФОТО)

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)

НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.

06. 01. 2025. у 21:25

Коментари (0)

ОВО СЕ НЕ ВИЂА СВАКИ ДАН! Кристијано Роналдо добио понуду да каријеру настави у Молдавији