ПРОЈА СА ЧВАРЦИМА: Доручак, вечера, или предјело на прослави - Одговараће у свакој прилици
Проја са чварцима се одлично комбинује са предјелом, салатама или главним јелом, можете је јести сваки дан, али је супер избор и за неку прославу.
Састојци:
- 1 кашичица соли
- ½ кашичице соде бикарбоне
- 1 кашика путера
- 240 г чварака
- 1 велико јаје
- 1 љута паприка, без семена и врло ситно насецкана
- 240 мл млаћенице
Припрема:
Како бисте направили проју, прво загрејте рерну на 220 степени С. Помешајте кукурузно брашно, со и соду бикарбону у посуди. Ставите путер у тепсију и у загрејану рерну, док се не отопи. Прокувајте мало воде у лонцу. Додајте чварке и кувајте док не омекшају, 5 до 8 минута, па их исцедите.
У међувремену, умутите јаја у чинији заједно са љутом паприком и млаћеницом, па умешајте чварке. Додајте мешавину кукурузног брашна док се не навлажи и сипајте тесто у загрејану тепсију. Пеците у рерни 30 до 40 минута. Пребаците на тањир за сервирање и исеците на кришке.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.
ДАНАС знамо да је земљотрес 1956. године, са епицентром у морском подручју Аморгоса био трећи најснажнији у Европи од 1900. године до данас.
06. 02. 2025. у 13:04 >> 13:14
Коментари (0)