ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве
Ако сте кренули да постите Божићни пост, ове кифлице могу да буду одличан избор за доручак или вечеру.

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Састојци:
- половина паковања свежег квасца
- 350 мл топле воде
- 1 кашичица шећера
- 5 кашика уља
- око 550 г брашна
- 1 кашичица соли
За премазивање:
- 1 кашика брашна
- 4 кашике воде
- мало соли
- сусам по жељи
- мало уља
Припрема:
Квасац ставите у топлу воду и додајте шећер како би се активирао. Када се успенуша додајте уље, брашно, со и умесите глатко тесто. Одозго премажите уљем и оставите да нарасте око пола сата.
Премесите тесто на побрашњеној површини, па поделите на 10-12 делова. Сваки део обликујте у лоптицу. Развуците прво прстима, па оклагијом и уролајте. Ређајте у плех обложен пек-папиром.
Помешајте брашно, со и воду, па премажите кифле. Поспите сусамом. Покријте и оставите још 10-15 минута. Пеците на 180°С око 20-25 минута. Вруће кифле премажите уљем или отопљеним маргарином.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00

КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
19. 05. 2024. у 08:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)