ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве

Новости онлине

09. 12. 2024. у 07:00

Ако сте кренули да постите Божићни пост, ове кифлице могу да буду одличан избор за доручак или вечеру.

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Састојци:

  • половина паковања свежег квасца
  • 350 мл топле воде
  • 1 кашичица шећера
  • 5 кашика уља
  • око 550 г брашна
  • 1 кашичица соли

За премазивање:

  • 1 кашика брашна
  • 4 кашике воде
  • мало соли
  • сусам по жељи
  • мало уља

Припрема:

Квасац ставите у топлу воду и додајте шећер како би се активирао. Када се успенуша додајте уље, брашно, со и умесите глатко тесто. Одозго премажите уљем и оставите да нарасте око пола сата.

Премесите тесто на побрашњеној површини, па поделите на 10-12 делова. Сваки део обликујте у лоптицу. Развуците прво прстима, па оклагијом и уролајте. Ређајте у плех обложен пек-папиром.

Помешајте брашно, со и воду, па премажите кифле. Поспите сусамом. Покријте и оставите још 10-15 минута. Пеците на 180°С око 20-25 минута. Вруће кифле премажите уљем или отопљеним маргарином.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира