ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве
Ако сте кренули да постите Божићни пост, ове кифлице могу да буду одличан избор за доручак или вечеру.

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Састојци:
- половина паковања свежег квасца
- 350 мл топле воде
- 1 кашичица шећера
- 5 кашика уља
- око 550 г брашна
- 1 кашичица соли
За премазивање:
- 1 кашика брашна
- 4 кашике воде
- мало соли
- сусам по жељи
- мало уља
Припрема:
Квасац ставите у топлу воду и додајте шећер како би се активирао. Када се успенуша додајте уље, брашно, со и умесите глатко тесто. Одозго премажите уљем и оставите да нарасте око пола сата.
Премесите тесто на побрашњеној површини, па поделите на 10-12 делова. Сваки део обликујте у лоптицу. Развуците прво прстима, па оклагијом и уролајте. Ређајте у плех обложен пек-папиром.
Помешајте брашно, со и воду, па премажите кифле. Поспите сусамом. Покријте и оставите још 10-15 минута. Пеците на 180°С око 20-25 минута. Вруће кифле премажите уљем или отопљеним маргарином.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00

КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
19. 05. 2024. у 08:00

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)