ОВАЈ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ЈЕ НАЈБРЖИ И НАЈБОЉИ: Сочна је као душа, а један састојак јој даје незабораван шмек

Mina Izgarević

05. 02. 2025. у 07:00

ИАКО постоје бројне врсте пита, овај рецепт је савршен за оне који желе да припреме сочну, ароматичну питу без превише муке.

ОВАЈ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ЈЕ НАЈБРЖИ И НАЈБОЉИ: Сочна је као душа, а један састојак јој даје незабораван шмек

Foto: Shutterstock

Пита је једно од оних јела која увек подсећају на дом и сигурност, на мирис свеже печених деликатеса који се шири из кухиње. Сочна је као душа, а један посебан састојак чини је неодољивом и даје јој шмек који ћете обожавати.

Састојци:

500 г киселе павлаке (тајни састојак!)
1 паковање готових кора за питу
4 јајета
200 мл млека
100 г маслаца (топљеног)
Со по укусу
Бибер по укусу

Припрема:

Припрема фила: У великој чинији, умутите јаја са киселом павлаком, млеком, со и бибером. Овај фил је кључ за сочност пите, јер киселе павлаке не само да дају богатство укуса, већ и чине да пита буде невероватно сочна. Додајте отопљени маслац и све добро сједините.

Припрема кора: Узмите једну кору и ставите је у плех који сте претходно премазали мало маслаца. Преко прве коре нанесите део фила. Поновите поступак са још неколико кора, све док не искористите све коре и фил. Пазите да завршите са корама, без фила на врху.

Печење: Питу ставите у претходно загрејану рерну на 200 степени и пеците је око 30-40 минута, док не добије златно смеђу боју. Током печења, киселе павлаке у комбинацији са јајима и млеком створиће мекан, сочан фил који је пун укуса.

Послуживање: Када је пита готова, извадите је из рерне и оставите да се мало охлади пре него што је исечете. Можете је послужити уз јогурт или омиљени сос.

Фото: Free Images Pixabay

 

Зашто је овај рецепт посебан?

Тајни састојак који даје посебан шмек овој пити је кисела павлака. Она чини да пита буде изузетно сочна и кремаста, а истовремено доноси благ, али богат укус који се савршено слаже са квасним корама. Киселе павлаке не само да побољшавају текстуру, већ и подижу укус на потпуно нови ниво. Можете додати и неки зачин по жељи, али овај основни рецепт сам по себи је савршен.

Овај рецепт је идеалан за све који немају пуно времена, али желе да уживају у савршеној пити која је готова за мање од сат времена. Сочна је, богата, и једноставна за припрему – прави избор за сваки дан!

(Ало)

БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Коија је најчешћа лаж? Зашто лажемо?

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ОБИСТИНИЛЕ СЕ ЛОШЕ ПРОГНОЗЕ: Станковић мора на паузу (ФОТО)