ОВАЈ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ЈЕ НАЈБРЖИ И НАЈБОЉИ: Сочна је као душа, а један састојак јој даје незабораван шмек
ИАКО постоје бројне врсте пита, овај рецепт је савршен за оне који желе да припреме сочну, ароматичну питу без превише муке.

Foto: Shutterstock
Пита је једно од оних јела која увек подсећају на дом и сигурност, на мирис свеже печених деликатеса који се шири из кухиње. Сочна је као душа, а један посебан састојак чини је неодољивом и даје јој шмек који ћете обожавати.
Састојци:
500 г киселе павлаке (тајни састојак!)
1 паковање готових кора за питу
4 јајета
200 мл млека
100 г маслаца (топљеног)
Со по укусу
Бибер по укусу
Припрема:
Припрема фила: У великој чинији, умутите јаја са киселом павлаком, млеком, со и бибером. Овај фил је кључ за сочност пите, јер киселе павлаке не само да дају богатство укуса, већ и чине да пита буде невероватно сочна. Додајте отопљени маслац и све добро сједините.
Припрема кора: Узмите једну кору и ставите је у плех који сте претходно премазали мало маслаца. Преко прве коре нанесите део фила. Поновите поступак са још неколико кора, све док не искористите све коре и фил. Пазите да завршите са корама, без фила на врху.
Печење: Питу ставите у претходно загрејану рерну на 200 степени и пеците је око 30-40 минута, док не добије златно смеђу боју. Током печења, киселе павлаке у комбинацији са јајима и млеком створиће мекан, сочан фил који је пун укуса.
Послуживање: Када је пита готова, извадите је из рерне и оставите да се мало охлади пре него што је исечете. Можете је послужити уз јогурт или омиљени сос.

Фото: Free Images Pixabay
Зашто је овај рецепт посебан?
Тајни састојак који даје посебан шмек овој пити је кисела павлака. Она чини да пита буде изузетно сочна и кремаста, а истовремено доноси благ, али богат укус који се савршено слаже са квасним корама. Киселе павлаке не само да побољшавају текстуру, већ и подижу укус на потпуно нови ниво. Можете додати и неки зачин по жељи, али овај основни рецепт сам по себи је савршен.
Овај рецепт је идеалан за све који немају пуно времена, али желе да уживају у савршеној пити која је готова за мање од сат времена. Сочна је, богата, и једноставна за припрему – прави избор за сваки дан!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Коија је најчешћа лаж? Зашто лажемо?
Препоручујемо

ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
04. 02. 2025. у 07:00

ПИТА СА МЕСОМ БЕЗ КОРА: Најбрже решење за доручак, ужину или вечеру (ВИДЕО)
27. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - "поштују" стари календар (ФОТО/ВИДЕО)
ПРАВОСЛАВНИ верници 28. августа славе Велику госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, везује се за овај празник на грчком острву Кефалонија. Додуше - не за 28. август, већ за 15. када се Велика госпојина славила по старом календару. У то време, сваке године, у једну цркву долази велики број змија, што је навело маштовите локалце да исконструишу бројне легенде.
28. 08. 2025. у 11:02
Коментари (0)