ХЛЕБ ОД 4 САСТОЈАКА: Без квасца и мешења теста, укусан, мекан хлеб који је савршен за све прилике

Јована Васић

18. 03. 2025. у 07:00

Овај хлеб је познат и као "сода хлеб", јер користи соду бикарбону уместо квасца за раст. Резултат је дивно хрскава кора, а унутрашњост је мека и влажна. Идеално је за оне који немају пуно времена, али желе да уживају у свежем домаћем хлебу без много труда.

ХЛЕБ ОД 4 САСТОЈАКА: Без квасца и мешења теста, укусан, мекан хлеб који је савршен за све прилике

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г обичног брашна
  • 500 мл млаћенице 
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица соли

Припрема:

Загрејте рерну на 200 степени. У чинији просејте брашно, додајте со и соду бикарбону и добро промешајте. Додајте млаћеницу и рукама све сједините у тесто. Побрашните плех, пребаците хлеб на њега, а врх хлеба поспите брашном. Оштрим ножем исеците крст на врху хлеба, пазећи да не сечете до краја. Пеците 30 минута, а затим извадите из рерне и оставите да се потпуно охлади на решетки за хлађење. Тесто за овај хлеб се не мора дуго месити. Довољно је само да све добро сједините. Прекомерно мешање може учинити да хлеб буде тврд.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља