ХЛЕБ ОД 4 САСТОЈАКА: Без квасца и мешења теста, укусан, мекан хлеб који је савршен за све прилике
Овај хлеб је познат и као "сода хлеб", јер користи соду бикарбону уместо квасца за раст. Резултат је дивно хрскава кора, а унутрашњост је мека и влажна. Идеално је за оне који немају пуно времена, али желе да уживају у свежем домаћем хлебу без много труда.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г обичног брашна
- 500 мл млаћенице
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. У чинији просејте брашно, додајте со и соду бикарбону и добро промешајте. Додајте млаћеницу и рукама све сједините у тесто. Побрашните плех, пребаците хлеб на њега, а врх хлеба поспите брашном. Оштрим ножем исеците крст на врху хлеба, пазећи да не сечете до краја. Пеците 30 минута, а затим извадите из рерне и оставите да се потпуно охлади на решетки за хлађење. Тесто за овај хлеб се не мора дуго месити. Довољно је само да све добро сједините. Прекомерно мешање може учинити да хлеб буде тврд.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним
04. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И КОД КУЋЕ: Најлакши рецепт за интегрални хлеб
01. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ОРИГИНАЛНА ИТАЛИЈАНСКА ЋАБАТА: Хрскави шупљикави хлеб који је идеалан за брускете и сендвиче
21. 02. 2025. у 11:36Jована Васић

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку
ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.
18. 03. 2025. у 08:56
Коментари (0)