ИДЕАЛНА ЗА ДОРУЧАК, УЖИНУ, ИЛИ ПОНЕТИ НА ПОСАО: Пита са сецканим корама и јогуртом

Новости онлајн

28. 05. 2025. у 07:00

ОВА пита са сецканим корама и јогуртом је одлична и топла и хладна.

ИДЕАЛНА ЗА ДОРУЧАК, УЖИНУ, ИЛИ ПОНЕТИ НА ПОСАО: Пита са сецканим корама и јогуртом

Foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Русский

 Савет: 

Користите газирану воду – она ће помоћи да пита буде прозрачна и мекана.

Састојци:

* 1 паковање кора за питу
* 300 г фета сира
* 2 шоље јогурта
* 1,5 шоља киселе воде
* 50 мл маслиновог уља
* 3-4 јајета
* 1 кесица прашка за пециво
* со по укусу
* сусам за посипање
* 1 жуманце за премазивање

Припрема:

Ова пита се не слаже класично, већ се коре секу на тракице и мешају директно у фил – па се припрема брже, а резултат је сочна, мекана и богата пита коју сви воле. Идеалан је избор када желите домаћу питу, али немате времена за развијање и слагање.

У великој посуди измешајте издробљени фета сир, јогурт, јаја, киселу воду, уље, прашак за пециво, со. Одвојите 2 целе коре, а остатак исеците на тракице (ширине отприлике 2 цм), па их убаците у припремљени фил и пажљиво промешајте да се све сједини.

Плех обложите папиром за печење и преко ставите 2 целе коре које вире ван ивица – оне ће касније послужити за преклапање. Сипајте целу смесу са тракастим корама у плех, поравнајте и преклопите оним корама преко. Премажите жуманцетом и поспите сусамом. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 25 минута, или док пита лепо не порумени.

Пријатно!

(Stvar Ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Ситуација је више него критична, убијају нам људе

ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"

НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.

25. 10. 2025. у 19:17

Коментари (0)