МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина
ЗА припрему овог преукусног јела са дашком Медитерана треба вам свега 4 састојка и 40 минута времена.
Састојци:
* пилеће груди, веће, 1 комад
* беби спанаћ, 1 шака
* сушени или свеж парадајз, 5-10 комада
* моцарела, 4 кришке
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
* со и бибер, по укусу
* босиљак, по укусу
* маслиново уље, по потреби
Припрема:
- У оба комада пилећег белог меса засеците џепове, па их посолите, побиберите и поспите мешавином италијанских зачина. Све добро утрљајте, па у џепове које сте направили у филетима сложите беби спанаћ, сушени парадајз и моцарелу. У јако загрејаном тигању, на мало маслиновог уља пржите филете по 3 мин са сваке стране. Пребаците филете у посуду за печење и пеците још 20 минута на 180 степени. Уместо сушеног парадајза можете да користите и свеж.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРИПРЕМА СЕ СУПЕР БРЗО: Тортиља од кромпира, лагана је и изузетно богата сиром
10. 02. 2024. у 08:55
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (1)