МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина

Novosti online

25. 02. 2024. у 16:10

ЗА припрему овог преукусног јела са дашком Медитерана треба вам свега 4 састојка и 40 минута времена.

МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилеће груди, веће, 1 комад
* беби спанаћ, 1 шака
* сушени или свеж парадајз, 5-10 комада
* моцарела, 4 кришке
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
* со и бибер, по укусу
* босиљак, по укусу
* маслиново уље, по потреби


Припрема:

- У оба комада пилећег белог меса засеците џепове, па их посолите, побиберите и поспите мешавином италијанских зачина. Све добро утрљајте, па у џепове које сте направили у филетима сложите беби спанаћ, сушени парадајз и моцарелу. У јако загрејаном тигању, на мало маслиновог уља пржите филете по 3 мин са сваке стране. Пребаците филете у посуду за печење и пеците још 20 минута на 180 степени. Уместо сушеног парадајза можете да користите и свеж.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.

18. 03. 2025. у 08:56

Коментари (1)

ПЛАНЕТА У ШОКУ - ПОЧЕО РАТ У ТЕНИСУ! ПТПА широм света покренуо тужбе против тениског картела у АТП, ВТА, ИТФ и ИТИА!