БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
ШЕЋЕР, уље, брашно, млеко, пшенични гриз и млевене орахе мерити чашом од 2 дл.
Састојци:
За смесу:
* јаја, 4 комада
* шећер, 1 чаша
* уље, 1 чаша
* брашно, 1 чаша
* ораси, 1 чаша
* пшенични гриз, 2 чаше
* млеко, 1 чаша
* прашак за пециво, 1 кесица
За сируп:
* шећер, 250 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* лимун, 3 колута
За посипање:
* ораси, по потреби
Припрема:
За смесу:
Миксером умутити јаја и шећер. Затим миксер искључити, умешати уље, млеко, млевене орахе, пшенични гриз, брашно помешано са прашком за пециво и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили. Плех премазати уљем, посути брашном и усути припремљену смесу. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 30 минута.
За сируп:
У шерпу усути шећер, додати воду, ванилин шећер, колутове лимуна и ставити шерпу на ватру. Кувати 5 минута од момета кључања. Склонити са ватре и оставити да се прохлади.
Печену кору извадити из рерне. Млаким сирупом прелити врелу кору. Оставити да се охлади и да кора лепо упије сируп. Посути млевеним орасима. Сећи на коцке, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)