ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом

Novosti online

03. 03. 2024. у 10:00

ВРЛО леп и сочан десерт који ће вас сасвим сигурно одушевити.

ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом

Фото Shutterstock

Састојци:

* 4 јајета

* 7 кашика шећера

* 4 кашике џема по избору

* пола чаше павлаке

* 4 кашике уља

* 3 кесице инстант кафе

* 7 кашика брашна

* пола кесице прашка за пециво

* 200 мл млека

Припрема:

1. Умутите посебно беланца и жуманца. У жуманца додајте шећер и наставите с мућењем. Постепено додајте џем, павлаку, уље и кесицу инстант кафе по жељи (3 чајне кашике). На крају додајте брашно и умућена беланца. Пеците на 220 степени око 20 минута.

2. За то време ставите млеко да се угреје до кључања, па у њему размутите кесицу инстант кафе. Врућ, испечен патишпањ залијте овом смесом.

3. Кад се добро охлади, премажите га умућеним заслађеним шлагом у који сте додали последњу кесицу инстант кафе и украсите по жељи.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља