ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом
ВРЛО леп и сочан десерт који ће вас сасвим сигурно одушевити.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 4 јајета
* 7 кашика шећера
* 4 кашике џема по избору
* пола чаше павлаке
* 4 кашике уља
* 3 кесице инстант кафе
* 7 кашика брашна
* пола кесице прашка за пециво
* 200 мл млека
Припрема:
1. Умутите посебно беланца и жуманца. У жуманца додајте шећер и наставите с мућењем. Постепено додајте џем, павлаку, уље и кесицу инстант кафе по жељи (3 чајне кашике). На крају додајте брашно и умућена беланца. Пеците на 220 степени око 20 минута.
2. За то време ставите млеко да се угреје до кључања, па у њему размутите кесицу инстант кафе. Врућ, испечен патишпањ залијте овом смесом.
3. Кад се добро охлади, премажите га умућеним заслађеним шлагом у који сте додали последњу кесицу инстант кафе и украсите по жељи.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)