СОЧНИЈА И МЕКША: Тајна савршене баклаве крије се у овом премазу
ИСПРОБАЈТЕ овај трик, ако желите да баклава буде још укуснија.

Фото Shutterstock
Баклава је популаран колач који се прави од кора, ораха и на крају се прелива сирупом.
Некада је овај десерт био намењен само султанима и најбогатијем слоју друштва. У то време, ако сте знали да припремите баклаву, то је била ствар престижа.
Краљица међу слатким питама може да има и до 70 кора, све зависи од тога како је правите. Данас постоје разни рецепти за баклаву, па тако можете да је правите са воћем, као и да комбинујете две омиљене посластице и направите чизкејк баклаву.
Баклаве јесу укусне, али ако их правите са воћем, онда је потребно да користите и премаз, јер ће тако бити још укусније.
Премаз се прави од 4 јајета, 200 мл уља, 600 мл јогурта и 1 кесице прашка за пециво.
Добро сједините наведене састојке, па онда премажите сваку кору, а на сваку трећу ставите воће по избору. Баклаву припремате као и обично, само овим надевом премазујете коре.
Баклава је сочнија и мекша, а сигурно ћете уживати у сваком залогају.
(Super Žena/B 92)
БОНУС ВИДЕО
Препоручујемо

ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00

РУЧАК ДАНА - ШКЕМБИЋИ У САФТУ: Традиционални специјалитет са југа Србије
05. 03. 2024. у 10:00

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)