ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Novosti online

20. 03. 2024. у 14:41

СВИ обожавају кромпир, намирницу која је део многих јела, а често и прилог.

ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Фото Shutterstock

1. Љуштите сиров кромпир

Многи ољуште кромпир пре него што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором, јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.

Фото Shutterstock

2. Кувате га у кључалој води

Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вероватноћа да изнутра остане сиров.

Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.

Фото Shutterstock

3. Проверавате виљушком да ли је куван

Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.

Треба да знате да је минимално време за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.

(Super Žena/B 92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

ЧИТАВ ГРАД У АУСТРИЈИ ОСТАО ЗАТЕЧЕН ЗБОГ СРБА: Ево шта су урадиле делије (ВИДЕО)