ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Novosti online

20. 03. 2024. у 14:41

СВИ обожавају кромпир, намирницу која је део многих јела, а често и прилог.

ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Фото Shutterstock

1. Љуштите сиров кромпир

Многи ољуште кромпир пре него што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором, јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.

Фото Shutterstock

2. Кувате га у кључалој води

Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вероватноћа да изнутра остане сиров.

Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.

Фото Shutterstock

3. Проверавате виљушком да ли је куван

Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.

Треба да знате да је минимално време за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.

(Super Žena/B 92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

МЕЂУНАРОДНИ ДАН АКЦИЈЕ ЗА КЛИМУ: Најтоплија година до сада