НАЈЛЕПША ПОСЛАСТИЦА: Кафа десерт
УЖИВАЈТЕ у укусу.
Састојци:
* 500 г кекса са путером
* 500 мл млека
* 200 г маслаца
* 200 г шећера
* 2 ванилин шећера
* 2 кашике какао праха
* 100 мл јаке црне кафе
* 50 г чоколаде за кување (по жељи)
* мало рендане чоколаде за посипање (по жељи)
Припрема:
Загрејте млеко у великој посуди, али не дозволите да прокључа.
У другој посуди помешајте путер (држите га барем сат времена на собној температури пре припреме торте) са шећером и ванилиним шећером док не добијете кремасту смесу. У мешавину путера и шећера сипајте мало загрејаног млека и добро промешајте да се састојци сједине.
У преостало загрејано млеко додајте какао-прах и јаку црну кафу и мешајте док се какао потпуно не раствори. У мешавину какаоа и кафе умочите кекс са обе стране и поређајте их у плех један поред другог док не покријете цело дно тепсије. По слоју бисквита равномерно распоредите део креме од путера и шећера. Наставите са редом умоченог кекса и креме док не потрошите све састојке. Уверите се да је последњи слој крем.
Ако желите, можете истопити чоколаду за кување и прелити је преко последњег слоја креме како бисте додали додатну чоколадну ноту.
На крају по врху торте поспите рендану чоколаду за декорацију.
Ставите торту у фрижидер и оставите да се охлади и стегне, најбоље преко ноћи.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)