НАЈЛЕПША ПОСЛАСТИЦА: Кафа десерт
УЖИВАЈТЕ у укусу.
Састојци:
* 500 г кекса са путером
* 500 мл млека
* 200 г маслаца
* 200 г шећера
* 2 ванилин шећера
* 2 кашике какао праха
* 100 мл јаке црне кафе
* 50 г чоколаде за кување (по жељи)
* мало рендане чоколаде за посипање (по жељи)
Припрема:
Загрејте млеко у великој посуди, али не дозволите да прокључа.
У другој посуди помешајте путер (држите га барем сат времена на собној температури пре припреме торте) са шећером и ванилиним шећером док не добијете кремасту смесу. У мешавину путера и шећера сипајте мало загрејаног млека и добро промешајте да се састојци сједине.
У преостало загрејано млеко додајте какао-прах и јаку црну кафу и мешајте док се какао потпуно не раствори. У мешавину какаоа и кафе умочите кекс са обе стране и поређајте их у плех један поред другог док не покријете цело дно тепсије. По слоју бисквита равномерно распоредите део креме од путера и шећера. Наставите са редом умоченог кекса и креме док не потрошите све састојке. Уверите се да је последњи слој крем.
Ако желите, можете истопити чоколаду за кување и прелити је преко последњег слоја креме како бисте додали додатну чоколадну ноту.
На крају по врху торте поспите рендану чоколаду за декорацију.
Ставите торту у фрижидер и оставите да се охлади и стегне, најбоље преко ноћи.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
ПУТИН ЗАПУШИО УСТА ЗАПАДУ: Његове речи о Олимпијским играма парају уши
ВЛАДИМИР путин говорио је Олимпијским играма које су пре неколико месеци одржане у Паризу
08. 11. 2024. у 18:34
УДАРИО НА ПОЛИЦИЈУ: Како је умро Ромео Савић, Кнелетов друг - у ноћи кад је Александар убијен сумња се да му је оставио поруку у хотелу
"ОТИМАО сам 'робу' и аутомобиле поквареним полицајцима. Волео сам да то радим инспекторима који су и сами криминалци, а нису имали смелости да стану наспрам мене. Можда сам и претеривао, али се кунем да нико поштен од мене није страдао. Увек сам узимао од цинкароша, пијанаца и 'индијанаца', понижавао их и малтретирао! Често сам то чинио због других. После ме је то много коштало."
08. 11. 2024. у 19:44
Коментари (0)