ТОПЛИ СЕНДВИЧ СА ТУЊЕВИНОМ: Лако се спрема и практичан је за понети, а и изузетно је укусан
Када смо у послу и немамо времена да одемо на ручак, а знате да је често таква ситуација, онда није на одмет да спремите оброк код куће и поједете га док радите.
Састојци:
- 1 конзерва туњевине
- 1 мања главица црног лука
- 1 штап целера
- пола кашике белог лука у праху
- 1 кашика сецканог першуна
- 3 кашике мајонеза
- неколико капи маслиновог уља
- кришке хлеба
- мало отопљеног путера
- со, бибер
Припрема:
Оцедите уље из конзерве (а и не морате ако не желите да стављате додатно маслиново уље) и оставите да се оцеди.
У међувремену исецкајте црни лук, целер, першун и додајте бели лук у праху. Свему томе додајте мајонез и добро промешајте да се све сједини. По укусу зачините и сипајте маслиново уље, а уколико желите и ако вам се слаже са остатком намирница, додајте сир. На крају убаците туњевину и добро промешајте.
Загрејте тигањ и додајте једну кашику маслиновог уља. Када се уље загреје, кришку хлеба намажите путером (не штедите) и намазану страну ставите на уље. Немојте мењати температуру рингле, пожељно је да увек буде иста. Док се пече кришка, ставите две кашике смесе са туњевином.
Ставите другу кришку хлеба, такође намазану путером преклопите туњевину тако да направите сендвич.
Проверите да ли је хлеб добро испечен, па кад буде, окрените другу страну сендвича да и горња страна буде печена.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МОНТЕ КРИСТО СЕНДВИЧ: Хрскави, сочни и сласни нестаће са стола одмах
15. 03. 2024. у 16:40
РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00
ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)