ДОМАЋА БОНЖИТА СА ЧОКОЛАДОМ: Направите савршено здрав слаткиш
Направљена од житарица, са преливом од чоколаде, не само да је диван слаткиш, већ је и савршен начин да подигнете енергију у току дана.
Састојци:
- 250 г маргарина
- 250 г шећера
- 5 кашика меда
- 100 г чоколаде
- 150 г сецканих ораха
- 250 г корнфлекс
Припрема:
Ставите у шерпу маргарин, шећер, мед и чоколаду, лагано све отопите на средње јакој ватри.
Склоните смесу са рингле и умешајте у њу орахе и корнфлекс.
Све добро промешајте и излијте преко науљеног плеха, или преко пак папира за печење. Равномерно распоредите смесу и развуците је до жељене дебљине. Оставите колач да се охлади и стегне, па га изрежите или у стандардне штанглице или неке друге облике према вашој жељи.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЛЕЧНА КРАЉИЦА: Сладолед торта је десерт који предивно освежава и уједно слади
04. 05. 2024. у 15:00
СЛАТКА САЛАМА: Брзи колач од кекса који су правиле наше баке за посебне прилике
07. 05. 2024. у 07:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)