РЕЦЕПТ ЗА ЏЕМ ОД МАСЛАЧКА: Укусан и супер намаз и за палачинке
Маслачак можете да користите за припрему џема, чаја, да га додајете у салату...

Foto: Shutterstock
Ми вам предлажемо да од њега направите џем. Сигурно сте некада правили џем од неког воћа, али испробајте и овај рецепт.
Састојци:
- 200 г маслачка
- 600 г шећера
- 500 мл воде
- 1/2 кашичице лимунске киселине
Припрема:
Уберите маслачак и оперите. Исеците жуте латице и ставите у шерпу, па прелијте водом. Кувајте док не крене да кључа, а затим додајте лимунску киселину и смањите температуру на најмању. Кувајте пола сата, па склоните са шпорета, па поклопите и оставите тако да стоји неких сат времена. Затим процедите кроз газу. Латице маслачка ставите у шерпу и додајте шећер. Кувајте док се шећер не истопи и све време мешајте. Затим кувајте још пола сата без мешања. Готов џем сипајте у стерилисану теглу и оставите да се охлади на собној температури.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕКАДА НАМ ТРЕБА НЕШТО ДРУГАЧИЈЕ НА НАШОЈ ТРПЕЗИ: Пробајте укусан рикота намаз
27. 05. 2024. у 13:00

ПАШТЕТА ОД ЧВАРАКА: Укусан намаз који се брзо прави, а нећете му одолети
23. 05. 2024. у 09:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)